Studentenjobs voor ingenieur studenten | Student Life | Student.be

Studentenjobs voor ingenieur studenten

Er zijn dan ook een hoop ingenieur studenten op zoek naar manieren om werk en studie te combineren.

Je leven als ingenieur student kan soms pittig zijn. Je studie vergt veel tijd, maar naast alle vaste lasten en studiekosten wil je toch graag wat geld overhouden om leuke dingen te doen. Het volgen van een stage is een leerzame ervaring, alleen betaalt dat niet je avondje uit in het weekend! Er zijn dan ook een hoop ingenieur studenten op zoek naar manieren om werk en studie te combineren.

Mogelijkheden voor een studentenjob als ingenieur 

Het is natuurlijk fijn als je studentenjob goed matcht met zowel je uurrooster als je kwalificaties en dat deze job een waardevolle toevoeging is voor je toekomstige carrière. Deze zoektocht is niet altijd eenvoudig gebleken, vandaar dat we een aantal opties voor je op een rijtje zetten om je wat ideeën te geven.

Voor de academische of creatieve kant kiezen?

Wat voor de gemiddelde ingenieur student waarschijnlijk het meest voor de hand ligt, is een academische job. Je kunt je opgedane kennis toepassen in een ondersteunende rol bij bijvoorbeeld onderzoeken of in een meer docerende rol van het studiemateriaal dat je tot op heden meester bent geworden. Op deze manier ben je actief met je studie bezig en zal je de studiestof nog beter opnemen, terwijl je tegelijkertijd geld verdient. Twee vliegen in één klap! Voorbeelden van studentenjobs in deze sector zijn:

Onderzoeksassistent: Professoren zijn altijd op zoek naar hulp bij hun onderzoeken. Je ontwikkelt waardevolle kennis en je bouwt connecties op met belangrijke personen in jouw toekomstige carrièrerichting.
Tutor: Het helpen van studenten op individuele basis of in kleine verband is een veelvoorkomende optie. Studenten die moeite hebben met de leerstof voelen zich op hun gemak bij iemand die gelijkwaardig is aan henzelf.
Freelanceschrijver: De vraag naar technische teksten is met de opkomst van het digitale tijdperk nog altijd stijgend. Veel creativiteit en veel afwisseling in combinatie met volledige vrijheid wanneer je wilt werken, zijn de voornaamste redenen om dit te overwegen.
Productontwikkelaar: Als ingenieur student met sterke communicatieve vaardigheden en een technische achtergrond ben je zeer gewild als schakel tussen de markt en het bedrijf. Je spreekt klanten, geeft demonstraties en doet analyses over de behoefte in de markt.  

De academische kant is niet voor iedere ingenieur student een ideale optie. Veel studenten besluiten om een creatievere studentenjob te vinden, omdat dit meer bij hun past. De opties en voorbeelden van jobs vind je hier. Dat zijn slechts enkele voorbeelden. Kies in je zoektocht iets wat bij je past, zodat je met veel plezier je job en je studie combineert!

Gerelateerde vacatures

 • 2020-02-24
  =job.status_text

  Monitor krokus Ieper

  Idee Kids vzw Studentenjob
  8900 Ieper
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
 • =job.status_text

  Monitor bij Idee Kids

  Idee Kids Studentenjob
  9090 Melle
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
 • 2020-02-24
  =job.status_text

  Monitor krokus Heule

  Idee Kids vzw Studentenjob
  8501 Heule
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid