The Payroll Academy van Acerta: 4 trainees delen hun ervaringen | Student Life | Student.be

The Payroll Academy van Acerta: 4 trainees delen hun ervaringen

Vier trainees bij de Payroll Academy van Acerta leggen hieronder uit hoe ze de selectieprocedure bij Acerta ervaarden en delen hun ervaringen. 

Getuigenis Inhouse Trainee

“Na een vlotte selectieprocedure voelde ik mij meteen zeer welkom bij Acerta. Je wordt met enthousiasme onthaald en start een intensief opleidingstraject waar je de kans krijgt om op korte tijd veel bij te leren. Je bouwt een stevige basis sociaaljuridische kennis op, leert waar Acerta voor staat en legt veel nieuwe contacten. Ook al werk je dagelijks bij de klant, je voelt je al snel deel van het team doordat je maandelijks samenkomt en steeds beroep kan doen op elkaars kennis en ervaring. De Payroll Academy is voor mij de ideale start van een carrière binnen HR.”  

Wat ik persoonlijk zeer aangenaam vond aan de rekrutering & selectieprocedure was het duidelijke tweerichtingsverkeer. Er werd niet enkel nagegaan of ik aansloot bij de gevraagde competenties en persoonlijkheid van Acerta, maar er wordt ook een duidelijke focus gelegd op de fit met Acerta! Het viel me op dat Acerta heel veel aandacht heeft besteed aan het opleidingstraject. Verschillende personen zijn doorheen dit traject ingezet om ons zo goed mogelijk klaar te stomen voor de praktijk in aanvullen met een stage. Dit heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik enorm veel heb kunnen bijleren, maar ook dat ik sterk ik mijn schoenen stond tijdens mijn eerste effectieve dag bij de klant. Maandelijks is er een teamoverleg, regelmatig verschillende events en een jaarlijkse teambuilding. Daarnaast is er een zeer goede band met de trainees onderling. Niet alleen zijn we dagelijks met elkaar in contact via Whatsapp, maar ook spreken we minstens een keer per maand af voor een leuke activiteit.”  

Getuigenis Payroll Services Trainee

De selectieprocedure bij Acerta was kort en krachtig, alle testen werden op 1 dag uitgevoerd. Mijn eerste dagen en weken bij Acerta waren heel intensief. We kregen veel opleiding, waardoor je onmiddellijk werd ondergedompeld in de materie van payroll en sociale wetgeving. De Payroll Academy bestond uit een grote groep van leeftijdsgenoten waardoor er een goed gevoel was in de groep en dit maakte de eerste werkervaring natuurlijk een heel pak aangenamer.”  

“De selectieprocedure was een goede kennismaking met Acerta! Op die manier leerde je de waarden en normen van het bedrijf kennen, maar ook wat zij precies zoeken in een werknemer en wat zij te bieden hebben als werkgever. Je leerde niet alleen veel over Acerta, maar ook over jezelf, en dat is een groot pluspunt. Op de eerste werkdag werd er een “welkom”-dag georganiseerd voor de nieuwe trainees. De werking van Acerta werd duidelijk toegelicht en het was fijn om de andere trainees te leren kennen. Acerta organiseert heel wat opleidingen voor haar werknemers, waarop je je vrijblijvend kan inschrijven. Voor een functie als payroll zijn opleidingen, updates en databanken zeker belangrijk, aangezien wetgeving continu in beweging is. Dit vergemakkelijkt niet alleen je werk, maar maakt ook dat je je job met kennis van zaken kan uitvoeren en de klant van bij het begin correct kan informeren. Binnen Acerta hangt een heel collegiale en familiale sfeer. Je kan bij vrijwel iedereen terecht voor zowel werk gerelateerde vragen, als evenzeer voor een toffe, persoonlijke babbel. Dit maakt dat het groepsgevoel groot is, en je je al snel op je plaats voelt.”  

Hebben deze getuigenissen jou helemaal overtuigd om deel te nemen aan dit Traineeship? Hier vind je alvast meer informatie! Student.be wenst je veel succes.  

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid