Top 10 non-verbale fouten bij een interview die je moet vermijden. | Student Life | Student.be

Top 10 non-verbale fouten bij een interview die je moet vermijden.

Meestal zijn we kansen misgelopen door fouten die we gemakkelijk hadden kunnen vermijden. Interviews moeten ons niet gek maken, vooral niet omdat je cv al aantoont dat je in staat bent om dit werk te doen. Je moet dit nu alleen nog persoonlijk bewijzen aan de werkgever. Wat zijn een aantal non-verbale interview fouten die je moet vermijden?

 

Slechte houding

De manier waarop je zit vertelt een heleboel over je persoonlijkheid. Achterover leunen kan b.v. aantonen dat je arrogant bent en dat je niet echt geïnteresseerd bent in het interview. Terwijl het in elkaar zitten aantoont dat je of moe bent of een laag zelfvertrouwen hebt. Zit daarom rechtop en leun lichtelijk naar voren, dit toont aan dat je zelfverzekerd en oplettend bent.

 

Slecht oogcontact

Te veel oogcontact, zonder te knipperen, kan intimiderend zijn voor de interviewer, terwijl het vermijden van oogcontact aantoont dat je verlegen en timide bent. Het is beter om terloops oogcontact te hebben, niet te veel en niet te weinig.

 

Gebrek aan gezichtsuitdrukkingen

Ook al is het een formele omgeving, dan betekent dat niet dat je niet kunt glimlachen. Het is oké om te glimlachen en om zelfs grappige opmerkingen te plaatsen waar nodig, dit toont aan dat je een levendig persoon bent. Wees dus niet serieus met geen enkele gezichtsuitdrukking.

 

Onnodige lichaamsbewegingen

Frummelen, het wrijven van je handen, het draaien van je haar of het klikken van een pen zijn een aantal van de onnodige lichaamsbewegingen die vermeden moeten worden. Ze zijn afleidend en kunnen aangeven dat je geen vertrouwen in jezelf hebt. Zelfs als sommige vragen uitdagend zijn, vermijdt dan lichaamsbewegingen die dit bevestigen.

 

Je armen vouwen

Het vouwen van je armen is een grote afknapper voor je interviewer. Het toont aan dat je zelfverzekerd bent, koppig en dat het interview niet noodzakelijk is. Probeer daarom je handen op je schoot te plaatsen of op de tafel.

 

Slechte stemprojectie

Je stemprojectie moet standaard en consistent zijn. Een lage stemprojectie toont aan dat je verlegen bent, terwijl een hoge stemprojectie kan aantonen dat je arrogant bent.

 

Ongepaste handdruk

Hou een luchtige handdruk aan met een medium grip, dit toont aan dat je zelfverzekerd bent en klaar bent voor het interview. Een handdruk die te sterk is, of te los, toont het tegenovergestelde aan. Een erg sterke handdruk b.v. toont aan dat je agressief bent, terwijl een losse handdruk kan aantonen dat je timide bent en niet concurrerend.

 

Slechte kledingkeuze

Je wilt niet een interview binnenlopen waarbij alle aandacht naar je kleren gaat. Zorg er daarom voor dat je kledingkeuze niet afleidend is en dat het consistent is met de vereisten van de organisatie. Probeer ook parfums/ aftershaves te vermijden die te sterk ruiken.

 

Overdreven gebruik van handgebaren

Wanneer je antwoordt geeft op een vraag van de interviewer, vermijdt dan het gebruik van je handen om informatie over te dragen. Overdreven gebruik van handgebaren kan afleidend zijn en kan de verkeerde informatie overdragen. Simpel gezegd, gebruik gewoon je mond wanneer je antwoordt.

 

Gebrekkige voorbereiding

Dit is niet zozeer een non-verbaal teken, maar het is net zo belangrijk. Gebrek aan voorbereiding zal reflecteren in je kledingkeuze en je houding. Als onderdeel van je voorbereiding moet je genoeg onderzoek doen naar het bedrijf en alle documenten bij je hebben die noodzakelijk zijn. Gebrekkige voorbereiding is de bron van alle andere non-verbale fouten.

 

Interviews zijn een leuke ervaring, vermijdt de bovengenoemde non-verbale fouten en je zult zeker de aandacht van de interviewer hebben!

 

Pauline Lahary, een teamspeler bij Mycvfactory, schreef dit artikel. Wij leiden de leiders en we hebben iets speciaals voor iedereen: simpele cv’s, klassieke cv’s, executieve cv’s, communications cv’s… en voor alle budgets. We leveren downloadbare cv patronen voor onze geliefde klanten. ‘Come one come all’

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  MAINTENANCE TECHNICIAN

  Hays Startersjob
  9120 Kallo (Beveren-Waas)
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid