Top studentenjob: Geef privélessen! | Student Life | Student.be

Top studentenjob: Geef privélessen!

Als je een sterke achtergrond in wiskunde, computerwetenschappen, vreemde talen of een ander onderwerp of discipline hebt, waarom begin je dan geen privélessen te geven? Elke dag kiezen duizenden mensen voor het perfectioneren van hun Frans of het leren van een muziekinstrument zoals gitaar of piano. Hoe dan ook, deze mensen zijn op zoek naar mensen zoals jij die in staat zijn om aan hun verwachtingen te voldoen op zeer specifieke gebieden. Dus als je denkt dat je in de verleiding komt door om het te gaan doen, dan zijn hier 5 goede redenen.

Aanvullend inkomen

Als je op dit moment student bent, en dus wat vrije tijd hebt tijdens je week, kan het geven van privélessen je maandelijkse budget verhogen, terwijl je je kennis doorgeeft aan de vele studenten die vooruitgang willen boeken bij bepaalde vakken. Dankzij dit extra inkomen kunnen de meeste studenten in precaire situaties een deel van hun uitgaanskosten betalen.

Je eigen leermethoden gebruiken

In een privéles ben jij de enige meester. Het is namelijk aan jou om de cursus waarvoor je je eigen leermethoden moet gebruiken volledig voor te bereiden, maar ook om je kennis over te dragen aan de studenten via jouw persoonlijke visie op lesgeven. Hoewel je dus bij deze bezigheid van volledige vrijheid geniet, is het je plicht om je best te doen om deze missie tot een goed einde te brengen.

Volledige vrijheid in je planning

Wat betreft de vele studenten die privélessen geven zal ook jij kunnen genieten van de grote vrijheid die deze extra bezigheid met zich meebrengt. Het is dus aan jou om de geografische locatie te bepalen waarvan je van plan bent te werken, om zo de reiskosten te minimaliseren. Het is duidelijk dat je kan kiezen tussen lesgeven aan huis of privé-leren op afstand via Skype of videoconferencing voor meer eenvoud. Zo kan je jouw planning naar jouw wens in te vullen.

Een extra ervaring voor je CV

Privéles geven tijdens je jeugd, en in het bijzonder tijdens je studie, is automatisch een pluspunt om te promoten in je professionele carrière. Zo'n ervaring op je cv betekent voor een toekomstige werkgever dat je in staat bent om een klimaat van educatief vertrouwen te creëren tussen twee mensen, een zeer exploiteerbaar potentieel op de werkvloer. Daarnaast geeft het ook aan dat je op een zelfstandige manier te werk kan gaan.

Een extra baan tegen een goed uurloon

Het geven van privélessen is een echte financiële meevaller voor studenten die zich daarmee bezighouden. Dankzij dit alternatief hoeft je niet langer op zoek naar extra jobs in fastfoodketens of supermarkten, die meestal slopend en zeer slecht betaald zijn. Integendeel, je zult nu een gemiddeld uurloon kunnen verdienen dat veel hoger ligt dan de meeste studentenjobs, waardoor je minder uren aan je eigen tempo kunt werken, afhankelijk van je vrije tijd, en in de sector van je keuze en volgens je eigen werkmethodologie. Klinkt niet slecht, toch? 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid