Vakantiejobs : wanneer begin je te zoeken ? | Student Life | Student.be

Vakantiejobs : wanneer begin je te zoeken ?

Zou je tijdens de paas- of zomervakantie graag een centje bijverdienen? Ben je op zoek naar een vakantiejob dicht bij huis? Vind hierna enkele tips hoe je er best aan begint! 

1. Begin er vroeg aan

Een vakantiejob vinden loopt niet altijd van een leien dakje. Jammer genoeg zijn er meer studenten dan vakantiejobs :-(... Daarom is het belangrijk dat je je zoektocht naar een vakantiejob vroeg start, om zo je kansen om een studentejob te vinden te doen stijgen ! Solliciteer dus nu al voor vankantiejobs dicht bij huis.
Hier vind je een Lijst met vakantiejobs !
 

2. Maak een CV aan of update je CV

Het vinden van een vakantiejob start met het aanmaken of het updaten van je CV. Je CV moet alle belangrijke informatie over jezelf weergeven, zoals : je voornaam, naam, adres, geboortedatum, studiejaar en studierichting, werkervaring als jobstudent, je hobby’s en alle andere extra curriculaire activiteiten (dit zijn activiteiten die je naast je studie doet)

Je hebt waarschijnlijk nog geen professionele ervaring en vraagt je af wat je precies nog in je CV moet schrijven? Je vindt in volgend artikel tips hoe je dit gemakkelijk kan oplossen : "Ik heb geen professionele ervaring op mijn CV is da een probleem ?"

 

3. Schrijf een klein introductie tekstje over jezelf

Onderscheid jezelf door tijdens je sollicitatie een klein introductie tekstje te geven over jezelf en uit te leggen waarom je past bij deze vakantie job. 

Bijvoorbeeld : Staat er in de job geschreven dat de student vrij moet zijn van 1 tot 15 juli ? Als dit jouw geval is, leg hier de nadruk op in je motivatie tekst : "Ik bevestig dat ik vrij ben om te werken van 1 tot 15 juli."

 

Stujobs - The Mobile App from Student.be

4. Download de app STUJOBS

Dankzij de mobiele app van Student.be, STUJOBS, ben je super gemakkelijk op de hoogte van elk nieuwe vakantiejob die vrij komt !
 
Hiervoor moet je Stujobs downloaden op je gsm (Google Play en Apple), duid hierna aan waar en wanneer je een studentenjob zoekt, daarna krijg je een push-notificatie op je gsm telkens een nieuwe vakantiejob online komt. Super simpel!
 
 

5. Laatste minuut is ook mogelijk !

De vakantie is bijna begonnen en je hebt nog geen vakantiejob gevonden ? Geen paniek, het is nog mogelijk !

Een student die onverwacht een zware tweede zit heeft, een student die uiteindelijk andere vakantieplannen heeft, een student die een andere studentenjob heeft gevonden... dit zijn allemaal oorzaken die voor jou een plaats kunnen vrij maken voor een vakantiejob ! Maar wacht geen minuut meer en solliciteer nu op één van de vakantiejobs die bij jou passen: hier.

Gerelateerde vacatures

 • 2020-09-01
  =job.status_text

  Junior Marketing Manager

  Upy Studentenjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
 • 2020-07-08
  =job.status_text

  Administratief bediende

  Manpower Deinze Studentenjob
  9800 GENT/KORTRIJK
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid