Verhoog je kansen op een studentenjob met je motivatiebrief | Student Life | Student.be

Verhoog je kansen op een studentenjob met je motivatiebrief

Verhoog je kansen op een studentenjob met een goede motivatiebrief
 
De grote hamvraag:  Is het echt nodig om een motivatiebrief te schrijven wanneer je solliciteert voor een studentenjob? Wel, het hangt ervan af! Als de werkgever expliciet om een motivatiebrief vraagt, is het duidelijk de moeite waard om er een te schrijven! Als dit echter niet expliciet gevraagd wordt, dan is een mail meestal voldoende.

Een gouden tip 

In ieder geval zullen de eerste paar regels van je e-mail bepalen of de werkgever al dan niet geïnteresseerd is in je profiel. Een werkgever ontvangt veel sollicitaties, zeker als het om een studentenjob gaat, dus een goede eerste indruk nalaten is cruciaal. 
 

Hieronder een gouden tip om eruit te springen:

Begin je e-mail altijd met een korte beschrijving van jezelf. Het is belangrijk voor de werkgever om direct te weten dat je profiel overeenkomt met wat zij zoeken. Als ze aangeven dat zij iemand zoeken met horeca-ervaring, vermeld dat dan snel. Als de vacature specificeert dat je minimaal 2 dagen per week beschikbaar moet zijn gedurende 2 maanden, geef dat dan ook zo snel mogelijk aan. Kortom, laat hem of haar van meet af aan weten dat je geschikt bent voor de studentenjob! 

Hoe doe ik dat?

  • Voorbeeld :"Beste, Mijn naam is ... en ik ben momenteel student rechten/beheer/psychologie/... en beschikbaar op de vermelde data, daarom zou ik me graag kandidaat stellen voor de studentenjob ..."
  • Voorbeeld :"Beste, Mijn naam is ... en ik ben momenteel student rechten/beheer/psychologie/... en ik heb reeds ervaring als administratief hulp, daarom zou ik me graag kandidaat stellen voor de studentenjob ..."

 
Op Student.be hoef je geen motivatiebrief toe te voegen, maar je hebt wel de mogelijkheid om jezelf voor te stellen via een standaardtekst. Neem zeker de tijd om deze aan te passen en elementen toe te voegen die het verschil kunnen maken!
 
Veel succes met je zoektocht naar de ideale studentenjob! Begin met een kijkje te nemen in onder onze rubriek studentenjobs voor meer tips.

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid