Verleg jij je grenzen bij ING in Hong Kong? | Student Life | Student.be

Verleg jij je grenzen bij ING in Hong Kong?

 

Of liever bij onze Noorderburen op het ING HQ in Amsterdam? Jij beslist. Tijdens het International Talent Program (ITP) bij ING laten we je zoveel mogelijk ervaring opdoen, in verschillende departementen én dus ook in het buitenland. Zo weet je beter welke aspecten en projecten je het meest aanspreken en kan je je carrière daarop afstemmen. Wat je bestemming ook wordt, hier bij ING geven we je de juiste bagage mee.

Als jij als laatstejaarsstudent de lat graag wat hoger legt, komt het ITP van ING als geroepen. Dit programma maakt het je beslist niet gemakkelijk, maar het levert al jaren bijzonder bedreven “orange bankers” af. Het ITP daagt je uit om je op professioneel en persoonlijk vlak optimaal te ontwikkelen. En het is een ervaring die talloze deuren opent binnen ING!
Elk programma wordt ingevuld op maat van de kandidaat, maar de hoekstenen zijn voor iedereen dezelfde: persoonlijke, professionele en structurele groei. Je Talent Manager volgt je bij elke stap...Maar gaat niet mee naar Hong Kong. Jij stuurt je eigen carrière en wij ondersteunen je.

Welk traject brengt jou op je bestemming?

Het ITP biedt 7 trajecten aan: HR, Finance, Risk, IT, Retail Banking, Wholesale Banking of Operations. Elk traject dompelt je onder in een bepaald vakgebied en brengt je specifieke expertise bij. Je leert projecten beheren en ontwikkelt het leiderschap die deze complexe omgevingen vereisen.

Zo krijg je bovendien de kans om één van onze Orange Leaders te worden, begeesterde bankiers die duurzame resultaten boeken voor en met onze klanten. Wist je trouwens dat Erik Van Den Eynden, de huidige CEO van ING België, 28 jaar geleden begonnen is als management trainee bij het toenmalige BBL?

Volg het ITP, van inwerken tot uitblinken. En van Erps-Kwerps tot Hong Kong (eindelijk!).

1. Inwerken op lokaal niveau

  • Het programma start bij ING Brussel. Je maakt kennis met je directe collega’s en raakt vertrouwd met de interne werking.
  • Samen met je Talent Manager bepaal je op welke projecten je je zal concentreren en werk je een ontwikkelingsplan uit.
  • Je kiest een senior executive van ING die je als mentor onder zijn of haar vleugels kan nemen, een coach die je van meet af aan inspireert en uitdaagt.

2. Inwerken op centraal niveau

  • Na de kennismaking met ING reis je naar ons hoofdkantoor in Amsterdam. Tijdens een internationaal event van 2 weken ontmoet je buitenlandse trainees en begeleiders.
  • Je komt meer te weten over het ITP zelf, over de diensten van ING, start met je ontwikkelingsplan en leert de basisbeginselen.

3. Roteren: eerste functie

  • Na enkele elementaire technische opleidingen ga je aan de slag in je eerste functie. Dit gebeurt in overleg met je Talent Manager.​

4. Roteren: tweede functie

  • Na een tijdje neem je een tweede functie op in een ander departement van de bank. Zo ervaar je beter welke taken en aspecten je aanspreken en hoe je je carrière daarop kan afstemmen. Bovendien heb je dan al een netwerk om op terug te vallen.

5. Roteren: derde functie (het is zover!)

  • Voor je derde functie kan je een opdracht kiezen in eender welk ING-kantoor ter wereld. Hong Kong? Spanje? Singapore? Amerika?
  • In een periode van 3 tot 6 maanden krijg je de kans om je eigen project te leiden.

6. Aan de slag bij ING

  • Bij je terugkomst rond je het programma af en muteer je naar een vaste job!
Nǐ zhǔnbèi hǎole ma?*
*Ben jij klaar?
>> Klik hier en stel je kandidaat voor het ITP.

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid