Vier ankerpunten voor jouw carrière | Student Life | Student.be

Vier ankerpunten voor jouw carrière

De vier carrièrepaden bij Unilin voor starters

Je laat de schoolbanken achter je en bent helemaal klaar voor de start van jouw carrière. Maar hoe zie jij die carrière? Wat betekent carrière maken voor jou? “Dag in dag uit gelukkig zijn in je job”, zo omschrijven we bij UNILIN een geslaagde carrière. Daarbij is het belangrijk dat je juist wordt ingezet, zodat je ’s ochtends gelukkig naar je werk vertrekt. Dat betekent dat je niet onder je niveau werkt, dan raak je gefrustreerd. Maar ook niet erboven, dan raak je gestresseerd en verbrand.

Op basis van de inschatting van jezelf en van je omgeving, kan je verschillende carrièrepaden inslaan. Bij UNILIN zijn dat er vier: sustaining, broadening, managing of deepening. De directie assistente van wie de job in de loop van de jaren volledig veranderd is, valt onder de noemer sustaining. Een customer service medewerker die een team gaat leiden, is managing. Een financieel analist die een functie in marketing of product management gaat invullen, is broadening. Als hij zich verder in zijn financiële rol verdiept, is het deepening. Je kan ook carrièrepaden combineren, zeker op lange termijn.

Het model geeft vooral een houvast. Het is een kapstok, een concept dat helpt als je spreekt of nadenkt over je carrière. Het model kan nuttig zijn om te bekijken welke carrièremogelijkheden een bedrijf zijn medewerkers biedt. Bij UNILIN worden de 4 carrièrepaden ondersteund:

1. Managing

Annelies Colpaert – Internal Sales Manager (14 jaar bij UNILIN)

"Als tolk Duits-Russisch ging ik meteen aan de slag op de customer service van UNILIN, division flooring. Gaandeweg breidde het takenpakket uit. Ik bouwde mee lokale sales organisaties uit in Polen of Rusland en was een jaar expat in Maleisië. Daarna werkte ik twee jaar op supply chain, om in 2013 over te stappen naar product management. Sinds vorig jaar leid ik als internal sales manager in de divisie panels een team van 25 mensen. Mijn dag ziet er dan wel helemaal anders uit dan vroeger, ik merk dat ik vaak kan verder bouwen op mijn bagage van de voorbije jaren."

2. Broadening

Filip Vanderhoydonks - Lead Product Manager Wood (bijna 4 jaar bij UNILIN)

"Met mijn diploma bio-ingenieur en extra master in innovation & strategic management kreeg ik als young graduate de kans om mij te bewijzen binnen de houtaankoop-afdeling van de divisie panels. Na een opleiding en enkele projecten in België, kreeg ik al snel de regio’s Nederland, UK en Duitsland toegewezen en kon ik doorgroeien binnen het houtaankoopteam. Recent startte ik als lead product manager (marketing) voor de divisie flooring en volgde een training in Maleisië, om op die manier de organisatie in de breedte verder te leren kennen."

3. Sustaining

Amélie Baert - Receptioniste (9 jaar bij UNILIN)

"Flexibiliteit blijft de grootste troef van een receptioniste: het verzorgen van het telefonisch en persoonlijk onthaal, het organiseren van zakenreizen, bestellen en beheren van kantoormateriaal, agendabeheer van vergaderzalen, het helpen organiseren van teambuildings, pensioen vieringen,….: slechts een greep van wat ik doe. Met de jaren is het takenpakket en de inhoud van mijn job geëvolueerd. Af en toe neem ik deel aan een workshop of opleiding, een mogelijkheid die we volop krijgen. Ook word ik graag betrokken in projecten waar ik mijn creativiteit in kwijt kan."

4. Deepening

Bert Baekelandt - R&D ingenieur (9 jaar bij UNILIN)

"Ik ben begonnen als R&D ingenieur meteen na mijn studies industrieel ingenieur chemie. Ik heb me de eerste drie jaar voornamelijk gefocust op product- en procesontwikkeling voor spaanplaat in de panels divisie. Daarna verhuisde ik naar Sedan (Frankrijk) om er in de MDF-fabriek als procestechnoloog te werken. Teruggekeerd naar België was ik kort lijnverantwoordelijke. Al voelde ik aan dat de specialistenrol mij beter lag en dus nam ik opnieuw een job op in R&D, deze keer met focus op lijmen en additieven."

Zie jij een carrière bij UNILIN helemaal zitten? Solliciteer op jobs.unilin.com of bekijk de jobs hieronder. 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid