Waar solliciteren voor een studentenjob in het buitenland | Student Life | Student.be

Waar solliciteren voor een studentenjob in het buitenland

De zomervakantie staat voor de deur. Je hebt je studie met goed gevolg afgerond en ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Je denkt na over een studentenjob in het buitenland, maar waar kun je dan het beste solliciteren?

De zomervakantie staat voor de deur. Je hebt je studie met goed gevolg afgerond en ben klaar voor een nieuwe uitdaging. Je denkt na over een studentenjob in het buitenland, maar waar kun je dan het beste solliciteren? In de eerste plaats is het goed om te weten in welk land je werkervaring wilt opdoen. Doe je dat binnen de EER (Europese Economisch Ruimte); dan gelden er geen beperkingen.

Blijf je in de EU of gaan je ambities veel verder?

Je mag dan een studentenjob in het buitenland aannemen zonder dat je daarvoor een visum of verblijfsvergunning voor nodig hebt. Zoek je werk buiten de Europese Unie, dan gelden er andere regels. Dan is het goed om vooraf wat inlichtingen op te vragen bij de desbetreffende ambassade. Maar waar moet je solliciteren voor een studentenjob in het buitenland? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Waar kan je terecht? 

Het zoeken van een studentenjob in het buitenland is gelukkig niet moeilijk. Er zijn voldoende instanties die naast jobs in eigen land ook een breed scala aan studentenjobs in het buitenland aanbieden zoals bijvoorbeeld Go Strange. Veel bedrijven hebben namelijk ook een vestiging in het buitenland. Dit maakt de drempel nét even wat lager. Deze instanties kunnen de doorverwijzing voor je verzorgen, maar je kunt deze bedrijven ook zelf benaderen aan de hand van een gepaste sollicitatiebrief.

Hulp bij het zoeken

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je in te schrijven bij een zogenaamd arbeidsbemiddelingbureau. Doordat ze beschikken over diverse consulenten ben je altijd verzekerd van een uitstekende begeleiding. Hierbij kun je denken aan Eures. Deze organisatie brengt buitenlandse werkgevers en werknemers dichter bij elkaar. Een goed begin dus als je wilt solliciteren voor een studentenjob in het buitenland. Een studentenjob in het buitenland kan een mooie aanvulling zijn als je wat meer praktijkervaring op wilt doen. Daarnaast verbreed je jouw netwerk en staat het ook nog eens leuk op je toekomstige cv.

Steeds meer bedrijven plaatsen op Student.be hun 'summerjobs'. Wil je binnen de twee klikken solliciteren met je eigen persoonlijke profiel? Bij Student.be heb je een ruime keuze aan studentenjobs. Door op de filter rechts te zoeken naar termen zoals: ''buitenland, ''internationaal'' of een specifiek land zoals ''Spanje'' krijg je een duidelijk overzicht van de jobs waar jij deze zomer kunt starten. 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid