Waarom bijles volgen je studies kan redden? | Student Life | Student.be

Waarom bijles volgen je studies kan redden?

bijles volgen

“Bijles, dat heb ik toch niet nodig?!” Veel studenten hebben vaak moeite met hun trots aan de kant te schuiven als het aankomt op bijles nemen. Maar wat bijles kan wonderen verrichten voor jouw hogere studies. In dit artikel lees je waarom je maar beter goed kan nadenken voor je bijles volledig afschrijft.

Flexibiliteit

Sinds bijles online aangeboden kan worden, is de markt hiervoor enorm uitgebreid! Dit brengt enkele voordelen met zich mee: 

  • Het is namelijk perfect mogelijk om een bijlesgever te vinden wanneer het voor jou het best past. Of dit nu online, offline of een mix van beide is, je vindt altijd wel iemand die zijn schema kan combineren met dat van jou.
  • Een bijlesgever werkt ook in een hele andere omgeving dan een prof. Er kan gewerkt worden met kleinere groepen of individuele begeleiding, waardoor het makkelijker wordt om te focussen op bepaalde probleemgebieden binnen een vak.
  • Vragen stellen is ook veel makkelijker in deze context. Er wordt een positieve werksfeer gecreëerd waardoor er ook een constructieve evaluatie van de situatie gemaakt kan worden.

Het nadeel is dan weer dat iedereen zomaar zijn diensten kan aanbieden. Om zeker te zijn dat jij een kwaliteitsvolle bijlesgever vindt, kan je best terugvallen op personen die verbonden zijn aan organisaties die hier actief mee bezig zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Bijleshuis. Als je binnen Vlaanderen of Brussel woont vind je hier zeker en vast de juiste begeleiding voor jouw probleem.

Verschillende vormen

De inhoud van bijles kan erg variërend zijn. De meest populaire vorm is specifieke hulp om de inhoud van een bepaald probleem-vak beter te begrijpen. Maar er kan nog veel meer aangeboden worden.... Bijlesgevers kunnen bijvoorbeeld helpen bij het aanleren van een juiste studiemethode die aangepast is op hoger onderwijs. Daarnaast kan je ook begeleid worden bij het schrijven van een bachelor- of masterproef, of zelfs verschillende trainingen voor examens volgen.

Meer kennis, hogere slaagkans

Hoe dan ook, bijles heeft bijna uitsluitend een positieve impact op je resultaten. Je bent meer bezig met de materie en je hebt begeleiding van een persoon waar je een echte klik mee kan krijgen, waardoor je de leerstof ook sneller begrijpt. Je zal het bijna niet geloven, maar het studeren wordt hier een stuk aangenamer door. Bijles heeft ook een erg positief effect op het zelfvertrouwen van studenten, wat uiteindelijk de kans op slagen enkel groter maakt.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid