Waarom je carrière starten in de automotive sector? | Student Life | Student.be

Waarom je carrière starten in de automotive sector?

rear mirror view

België hoeft zeker en vast niet onder te doen op de automotive markt in vergelijking met andere landen. Met tal van autobedrijven, zoals Volvo Group, draaien we op volle toeren en dingen we mee met onze Europese en internationale concurrenten. Dat biedt uiteraard veel jobmogelijkheden, ook voor Young Graduates!

Wat bedoelen we precies met 'automotive sector'?

Automotive is de sector die zich bezighoudt met het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van auto’s en andere motorvoertuigen. Onderhoud wordt niet bij deze sector gerekend, enkel het gehele proces voorafgaand aan het gebruik door de consument. Op vlak van omzet is de automotive industrie één van de grootste economische sectoren.

Welke type jobs vind je er zoal? 

Het spreekt voor zich dat er in de automotive sector een brede waaier aan jobs is, wat betekent dat je hier als jonge starter met zo goed als elk diploma aan de slag kan. Ingenieurs en technische profielen zoeken ze voortdurend, maar je vindt er ook vacatures voor verkopers, logistieke medewerkers en leidinggevende functies. Je ziet het: diversiteit alom!

Waarom kiezen voor een job in de automotive sector? 

Deze sector biedt een unieke inkijk in hoe de steeds evoluerende technologie geïmplementeerd wordt en je kan hands-on meewerken aan een van de verschillende stappen in het gehele proces. Sta je nu in voor het ontwerp of de ontwikkeling, of hou je je bezig met de verkoop voor de uiteindelijke consument, elke stap in het proces biedt nieuwe uitdagingen, unieke inzichten en heel wat mogelijkheden

De toekomst van de automotive sector biedt uiteraard ook veel perspectieven en verdere uitdagingen: denk maar aan de integratie van AI, hybride auto's, de omschakeling naar volledig elektrische wagens alsook automatische besturing... De vooruitstrevendheid waarmee men tegenwoordig te werk gaat, is een kwaliteit die ook gezocht wordt in de nieuwe gezichten die bij automotive bedrijven hun carrière zullen starten. Ook jij als Young Potential kan een frisse en nieuwe invalshoek bieden! Welke functie je ook uitoefent, jouw rol is allesbepalend voor het bedrijf om het voertuig van ontwerp tot aan de verkoop te vervolledigen. Want zonder ontwerp is er geen voertuig, en zonder verkoop is er uiteraard geen winst!

Werken bij Volvo Group Belgium: "Together We Move The World"

Sta je te popelen om je carrière in de automotive sector te starten? Dan is er uitstekend nieuws voor jou, want Volvo Group is op zoek naar de leidinggevenden van de toekomst! Als leidinggevende word jij een krak in coachen, coördineren en motiveren. Herken je jezelf in woorden zoals empathie, optimisme, aandacht voor detail, ambitie, openheid en zelfzekerheid? Dan ben jij helemaal klaar voor een avontuur als leidinggevende bij Volvo Group!

Bij Volvo Group geloven ze in een werkklimaat dat zich kenmerkt door respect voor het individu. Ze geloven dat diversiteit en inclusiviteit de betrokkenheid verhoogt, innovatie stimuleert en het bedrijf verder ontwikkelt. Als jij ervoor kiest om je carrière te starten bij Volvo Group, dan kan je rekenen op uitdagende en stimulerende taken. Elke medewerker binnen Volvo Group draagt bij tot een verantwoordelijk zakendoen, waarbij milieu, ethiek, mensenrechten en sociale waarden centraal staan. Hun slogan spreekt voor zich: "Together We Move The World!". 

Are you ready to move the world with them? Ontdek hieronder de openstaande vacatures en ga ervoor! 

Join Volvo Group

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid