Waarom een job in de audit de ideale startersjob is | Student Life | Student.be

Waarom een job in de audit de ideale startersjob is

Een startersjob als auditor geeft je carrière een kickstart

Wanneer je een opleiding accountancy en fiscaliteit studeert, zijn de banen waarvoor je kan kiezen zeer goed. Je kunt onder andere accountant, vastgoed beheerder, bankbediende of belastingadviseur worden. Een beroep dat vaak wordt genoemd, maar niet direct tot de verbeelding spreekt is auditor. Een belangrijk verschil tussen een accountant en auditor is dat een auditor geen accountantsverklaring aflegt.

Wat is een job als auditor? 

Een auditor is iemand die organisaties controleert. Een auditor onderzoekt, toetst en evalueert bewijsmateriaal om te zien of procedures nageleefd worden. Daarnaast stellen ze auditrapportages met hun bevindingen en beoordelingen. Op basis van de opgestelde rapporten worden dan aanbevelingen gedaan waarmee ze de Raad van Bestuur adviseren. Wil je een uitgebreide beschrijving? Lees dan dit artikel. 

Top profiel

Als starter heb je een zeer gevraagd profiel. Met een verwachte groei binnen de sector van meer dan 10 procent in de komende 8 jaar, is een startersjob in audit een van de beste opties op het moment. Verwacht wordt dat door globalisering, een groeiende economie en een complex fiscaal en regelgevingsklimaat de vraag naar accountants en auditors gunstig blijft. Door verbeterde opleidingen en hogere salarissen als gevolg van een betere kwaliteit van de werknemers, wordt het steeds aantrekkelijker om ook daadwerkelijk de keuze te maken in deze richting.

Ontwikkeling door veelzijdigheid

Werken in de audit betekent dat je regelmatig contact maakt met zeer ervaren zakenmensen in de grootste organisaties van het bedrijfsleven, maar zeker ook familiebedrijven en startups. De voordelen voor jou bij een job als auditor:

  • Je doet waardevolle contacten op.
  • Je leert in raptempo bij
  • Je ontwikkelt je tot een veelzijdige professional.
  • Je kan op termijn internationale ervaring opdoen en daardoor verschillende culturen en bedrijfsstructuren leren kennen.

Beginnen met een job in audit levert dan ook een sterke fundering op voor een carrière in het bedrijfsleven, omdat je op een heel gedetailleerde manier kennis leert maken met de verschillende lagen van het bedrijfsleven. Met een job in audit leer je bedrijven grondig te begrijpen en bouw je een sterke commerciële basis op. Deze route kan dan ook als een ideale springplank worden gezien voor verder succes in de financiële wereld. 

Waar kan ik concreet starten? 

Op student.be kun je vele jobposities vinden op het gebied van finance and auditing. Een toffe combinatie is de samenvatting van het bedrijf PKF-VMB. Waar VMB vanuit Belgie is opgericht, opereert PKF internationaal met 385 locaties in 125 landen. Door deze de samenwerking van de twee partijen heb je toegang tot de internationale expertise en consistente hoge standaarden van financiële rapportering en auditing. 

Samengevat kan je stellen dat er een sterke toename te zien is in de voordelen van een job als auditor. Je bent druk bezig met het afronden van je studie en de zomer komt eraan, maar juist nu is hét moment om een beslissing te maken. 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid