Waarom is consultancy interessant als starterjob? | Student Life | Student.be

Waarom is consultancy interessant als starterjob?

De term consultancy is hot, maar wat betekent dit nu juist? Een consultant is een professional die uitgestuurd wordt naar andere bedrijven om tijdelijk een team te versterken. De projecten van consultants lopen minimaal 3 maanden tot maximaal 2 jaar. Ben je geïnteresseerd in een job als consultant, maar weet je niet goed wat te verwachten? Lees hier de getuigenis van Lien, Project Consultant bij First Floor.

Afgestudeerd... en wat nu?

"Na mijn studies communicatiewetenschappen en grafische vormgeving, ging ik op zoek naar een eerste werkervaring zonder enig idee te hebben in welke sector, type bedrijf, functie etc. ik terecht wou komen. Uiteindelijk ging ik aan de slag bij een snelgroeiende KMO waar ik veel vrijheid (en bijbehorende verantwoordelijkheid), variatie, een vlakke structuur, een zalig team enzovoort kreeg. Met mijn (starters)gat in de boter gevallen, dacht ik! Ik leerde veel bij, maar na 3,5 jaar kreeg ik het gevoel dat ik vast zat. Wil ik dit wel doen? Ben ik hier wel goed in? Dit waren enkele vragen die door mijn hoofd spookte. Tijd voor verandering!

Ik kreeg de kans om als Content Creator ik aan de slag te gaan bij een bedrijf gespecialiseerd in User Experience Design. Toch was het nog steeds niet mijn ding. Na enkele weken nam ik ontslag om eens goed na te denken over wat ik wél wil doen.

Contact met anderen, doortrekken van een (visuele) bedrijfsidentiteit, mensen aanvoelen en helpen... Het zijn enkele dingen waar ik enorme voldoening uithaal. Daarnaast wist ik dat ik niet meer alleen in een functie wou staan. Een gezond evenwicht tussen operationele en strategische taken was een must! En zo besloot ik om te zoeken naar HR posities."

First Floor Project Consultant

"Via via kwam ik uiteindelijk terecht bij Karen Van der Aa, oprichtster van First Floor. First Floor gaat op zoek naar een match tussen Young Professionals en bedrijven. Starters vanuit hun eigen (werk)waarden aan de slag laten gaan, is het doel! Weet je al welke richting je uit wil? Dan gaat First Floor op zoek naar een vast contract voor jou. Nog geen idee van wat je wil doen? Dan is het FLY (Funky Leading Youngsters) traject iets voor jou! Als consultant krijg je verschillende projecten toegewezen.

Een drietal maanden ben ik nu bezig als HR en Marketing Consultant bij Arxus, een Cloud Service Provider. Arxus is een fijne opdrachtgever met een jong, gedreven team. Mijn agenda bestaat uit een interessante mix van HR-projecten en Employer Branding. Dankzij consultancy weet ik wat ik wil, namelijk een expert worden in Employer Branding!"

Waarom zou ik consultancy aanraden als starterjob?

"Als Young Graduate weet je totaal niet wat de arbeidsmarkt je te bieden heeft. Welke functie wil ik uitoefenen? In welk type bedrijf voel ik me goed? Het zijn maar enkele vragen die je jezelf moet stellen. Wanneer je werkervaring opdoet, leer je jezelf in een professionele omgeving kennen. Je komt te weten welke richting je uit wil gaan. Dankzij consultancy merk je onmiddellijk welke opdracht een match is en welke niet.

Daarnaast is consultancy ook heel interessant voor mensen die van afwisseling houden. Gemiddeld zit ik 6 maanden op hetzelfde project. Soms werkte ik zelfs op twee projecten tegelijkertijd! Verschillende mogelijkheden dus. ls consultant word je niet aan je lot overgelaten. Karen, Rena en Catherine – de drie First Floor Career Architects – staan je met raad en daad bij. Maar toch krijg je enorm veel mogelijkheden om te ontdekken welke richting je uit wil gaan. Klinkt leuk toch!"

Heb ik jouw interesse voor consultancy kunnen aanwakkeren? Stap in het FLY-traject en ga op zoek naar een goede match!

Gerelateerde vacatures

 • 2019-09-01
  =job.status_text

  HR Management Trainee

  First Floor Startersjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Key Account Manager

  First Floor Startersjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Freight Forwarder Assistant

  First Floor Startersjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Insurance Advisor

  First Floor Careers Startersjob
  2060 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid