Waarom is een job in de verzekeringssector zo interessant? | Student Life | Student.be

Waarom is een job in de verzekeringssector zo interessant?

Ben je klaar met je studie of heb je deze bijna afgerond? Dan ben je wellicht op zoek naar een nieuw doel in je leven. Een auto, vriend of vriendin, huisje, tuintje, beestje? Oh wacht... een job! Inderdaad. Na je studie is het zoeken van een leuke job vaak één van de nieuwe doelen in je leven.

Aan verzekeringen geen gebrek

Als je goed om je heen kijkt, is er weinig dat tegenwoordig niet verzekerd kan worden. Je dure Iphone of het nieuwe bankstel van je ouders. Verzekeringen zijn hot! Niet zo vreemd, want wij mensen houden van een veilige back-up. Het zou natuurlijk vervelend zijn als jouw nieuwe auto door de slecht werkende barbecue van de buurman in vlammen opgaat zonder dat deze verzekerd is. Gelukkig hebben ze bij Fidea verzekeringen om zulke risico’s te dekken. Als starter is het eigenlijk best een goed idee om na te denken over een job in de verzekeringssector.

Doordat we tegenwoordig alles kunnen verzekeren, biedt de verzekeringssector een behoorlijke diversiteit aan functies. Zo kun je als young graduate aan de slag als schadebeheerder voor auto, brand of letselschade in de verzekeringsbranche. Ben je goed in het inschatten van risico’s? Dan is een job als onderschrijver in verzekeringen wellicht op je lijf geschreven.

Afwisselende job met goede voorwaarden

Welke tak van de verzekeringssector is interessant en past bij wie je bent? Natuurlijk komt het in deze branche allemaal neer op verzekeren, maar daarin heb je een behoorlijk brede keuze. Zo kun je aan de slag als schade expert, insurance officer en polisbeheerder.

Ben je op zoek naar een goede verzekeraar met een leuke vacatures? Neem dan eens een kijkje op de website van Fidea. Hier vind je tal van top vacatures en kun je rekenen op een fijne bedrijfscultuur. Doordat Fidea zijn eigen concepten en polissen op de markt brengt, is er altijd voldoende mogelijkheid tot een job in de verzekeringssector.

Werken in de verzekeringssector betekent dus niet alleen afwisseling, maar ook een persoonlijke samenwerking met particulieren en bedrijven. Jij bent immers dé verzekeringsexpert. Ook niet geheel onbelangrijk, werken in deze verzekeringsbranche biedt je een prima salaris arbeidsvoorwaarden en ontelbare doorgroeimogelijkheden.

 

Een job in de verzekeringssector is dus niet alleen heel interessant door de goede voorwaarden en salariëring, maar geeft je ook tal van kansen om de doelen in je leven te bereiken. Zo komt huisje, tuintje, boompje én verzekerde auto wel heel dichtbij!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Junior schadebeheerder

  Fidea Startersjob
  2018 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Young Graduates Program

  Fidea Startersjob
  2018 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid