Waarom is een stage na het behalen van je diploma een bonus voor jouw cv? | Student Life | Student.be

Waarom is een stage na het behalen van je diploma een bonus voor jouw cv?

betaalde stage na je studies bij L'Oréal

Ben je (net) afgestudeerd? Proficiat! Maar misschien voel je je nu wel een beetje verloren om aan je zoektocht naar een job te beginnen. Weet je nog niet goed binnen welk vakgebied je wil werken en wil je graag te weten komen welk type job voor jou geschikt is?  Waarom zou je dan niet overwegen om te solliciteren voor een langdurige, betaalde stage? Die ervaring loont zeker en vast en je krijgt de kans om meer over jezelf te leren en zo in de toekomst een goede jobkeuze te maken! 

Wat is de toegevoegde waarde van een stage voor jouw cv?

Uiteraard speelt jouw cv een strategische rol in de zoektocht naar een job. Daarom is het belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden, zowel wat betreft de vorm als vooral wat betreft de inhoud. Stages zijn dus een unieke kans om je werkervaring op te bouwen! Kies na je studies voor een stage van enkele maanden waarin je de kans krijgt om je vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen in de praktijk. Vaak,krijg je nu meer taken en echte verantwoordelijkheden toegewezen, waardoor je een langere periode stage kunt lopen dan tijdens je studies. En sterker nog, je wordt er hoogstwaarschijnlijk voor betaald! Na afloop van je betaalde stage kan je alvast een extra puntje toevoegen onder 'werkervaring' op jouw cv. Hoe rijker je stage is op vlak van opdrachten en leren, hoe waardevoller het zal zijn in de ogen van een potentiële werkgever die jouw cv bekijkt. Een stage is het equivalent van een eerste beroepservaring! Een toegevoegde waarde die het verschil kan maken tijdens jouw zoektocht naar een eerste job. 

Waarom stage lopen na je studies? 

Dankzij een uitgebreide en relevante stage-ervaring kan je nadien solliciteren voor een job die echt bij je past, maar waarvoor je nog niet de vereiste ervaring hebt. Door een paar maanden stage te lopen in een organisatie heb je de mogelijkheid om een professioneel netwerk op te bouwen dat in de toekomst zeer nuttig kan zijn. Daarnaast kan je, als je plezier hebt op je stageplek, nadien misschien ook nog solliciteren voor een vaste job binnen het bedrijf. Jawel, een stage is een ideale toegangsweg voor een vaste job! ! Je kent je collega's al, je  weet hoe de organisatie werkt en vindt het makkelijker om je op je gemak te voelen binnen je nieuwe functie. Kortom, een echte win-win! 

De keuze om een stage te doen na je studies kan ook de oplossing zijn als je nog niet goed weet wat voor werk je precies wilt doen. In tegenstelling tot een vaste aanstelling hoef je niet voor langere tijd in dezelfde structuur te blijven. Is de stage niet echt je ding, dan heb je daaruit geleerd dat je op zoek moet gaan naar een ander type job of binnen andere afdeling. Door na je studies één lange of meerdere kortere stages te lopen kun je van verschillende gebieden proeven en ontdekken wat je echt graag doet en goed kan!

Op zoek naar een betaalde stage? L'Oréal zoekt stagiair(e)s!

Wil je graag stage lopen en een verrijkende en vormende werkervaring opdoen? In een bedrijf als L'Oréal zijn er heel wat stagemogelijkheden voor jonge afgestudeerden. Geweldig hé? L'Oréal werft momenteel stagiair(e)s aan voor een periode van 6 maanden om haar teams te versterken! Interesse? Aarzel niet om te solliciteren voor één van onderstaande stages! 

 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid