Waarom je carrière als ingenieur starten bij de Vlaamse Overheid? | Student Life | Student.be

Waarom je carrière als ingenieur starten bij de Vlaamse Overheid?

 

Snelweg

Met een diploma ingenieur kan je zo goed als overal terecht. Maar heb je er al eens over nagedacht om je carrière bij de Vlaamse Overheid te starten? Dit biedt namelijk tal van voordelen en eindeloos veel mogelijkheden voor de toekomst!

De voordelen

Eerst en vooral kan je bij de overheid terecht met zo goed als elk type ingenieursdiploma. Ze zoeken verschillende profielen voor uitdagende jobs en daar zijn Young Graduates ook ideale kandidaten voor. Je hoeft dus niet per se jaren ervaring op zak te hebben!

De verloning gebeurt door vooropgestelde schalen en op basis van de personen die je al dan niet ten laste hebt. Je verloning kan je berekenen via de salarissimulator van de Vlaamse Overheid. Eén ding kunnen we je al zeker meedelen: de lonen voor Young Graduates liggen in de overheidssector vaak een stuk hoger dan in de privésector. Daarnaast heb je recht op een aantal interessante voordelen, zoals een brede waaier aan opleidingen en een goede 'work-life balance'. 

Je kan naast je brutomaandloon (die zoals gezegd voor jonge starters vrij hoog ligt) ook nog rekenen op enkele interessante extralegale voordelen, zoals:

 • Gratis openbaar vervoer van je werk naar huis en omgekeerd
 • Fietsvergoeding
 • Hospitalisatieverzekering
 • Sociale tegemoetkomingen voor kinderen en gepensioneerden
 • Medische tegemoetkomingen

Voor een volledig overzicht, kan je ook de website van de Vlaamse Overheid raadplegen.

Werken als ingenieur bij Agentschap Wegen en Verkeer

Agentschap Wegen en Verkeer staat in voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van alle autosnelwegen en gewestwegen in Vlaanderen. Ben je op zoek naar een eerste uitdaging als ingenieur? Start je carrière bij Agentschap Wegen en Verkeer en bouw mee aan een verkeersveilig Vlaanderen. Een job bij Agentschap Wegen & Verkeer staat garant voor een competitief loon, boeiende projecten, werkzekerheid én persoonlijke groei! 

Hieronder zetten we even 3 jobs voor jonge startende ingenieurs in de kijker:

1. Project Manager Weginfrastructuur

Als Projectmanager sta je in voor het begeleiden, uitwerken, nakijken en opstarten van projectontwerpen en de verschillende onderdelen ervan. Daarnaast zal je de projecten opvolgen en afwerken, zowel technisch als financieel. Jouw hoofddoel is om een kwalitatief ontwerp en uitvoering te realiseren, binnen het vooropgestelde budget en met oog voor de nodige communicatie.


2. Werfleider

Als werfleider help je mee met de uitvoering van investeringsprojecten en projectontwerpen, volg je deze op en werk je ze af. Daarnaast werk je ook als verbindingsofficier tussen verschillende andere functies, om zo de projecten soepel en correct te laten verlopen. Uiteraard is het ook de bedoeling dat je deze projecten kostenefficiënt zijn en kwaliteitsvol uitgevoerd worden.

Ontdek meer over de job als werfleider in onderstaand filmpje:


3. Projectingenieur Elektromechanica

Als projectingenieur sta je in voor het onderhoud en de plaatsing van o.a. verkeerslichten, wegverlichting, voedingskasten enz. Je volgt, coördineert en bereidt diverse projecten voor, je krijgt de kans om ook innovatieve en revolutionaire technologieën te implementeren. Daarnaast help je ook om het energiebeleid vorm te geven en deze te realiseren.

In onderstaand filmpje vertelt Karim, projectingenieur Elektromechanica, wat hij precies doet:

 

Heb je zin gekregen om je carrière als ingenieur te starten bij Agentschap Wegen & Verkeer? Neem dan snel hieronder een kijkje naar de openstaande vacatures! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  ondersteuner IT en verkeersmodellen

  Departement Mobiliteit en Openbare Werken Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  2 werfcontroleurs wegenbouw

  Agentschap Wegen en Verkeer Startersjob
  2020 - 2870 Antwerpen - Puurs
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid