Waarom als IT’er je carrière in de consultancy starten? | Student Life | Student.be

Waarom als IT’er je carrière in de consultancy starten?

IT Consultancy

Heb je (bijna) je IT-diploma op zak? Proficiat! 🎓 Nu begint de zoektocht naar een job, en dan is de vraag: wat wil ik doen? In dit artikel leggen we je uit waarom de keuze voor de consultancywereld als startende IT’er een goede optie kan zijn!

Wat is dat precies, IT-consultancy?

Voor wie er nog nooit van gehoord heeft of er weinig van weet: simpel gezegd ben jij eigenlijk een consultant die bedrijven inschakelen wanneer ze hulp of advies nodig hebben omtrent hun informatica en technologie. Het gebeurt wel eens dat een bedrijf op een probleem stoot, of dat ze op zoek zijn naar een nieuwe digitale identiteit, en daarvoor zijn IT’ers zoals jij de geknipte persoon!

Wat komt er zoal bij kijken?

Als IT Consultant werk je meestal voor een IT-consultancy bedrijf zoals bijvoorbeeld Capgemini. De klant komt toe bij het IT-consultancy bedrijf en vraagt om een persoon of team die hen kan adviseren en bijstaan, en die tevens ook voldoet aan het profiel dat de klant voorlegt. Het IT-consultancy bedrijf kan zo de geknipte IT’er toewijzen aan de juiste klant en het juiste project. 

Vaak heb je dus maar eenmalig te maken met een bepaalde klant. De duur van een project hangt natuurlijk af van welke diensten ze precies nodig hebben, dit varieert vaak van 3 maanden tot wel 2 jaar durende projecten. Wanneer de opdracht vervuld is, wordt er jou een volgende klant/project toegewezen. Echter kan het wel gebeuren dat je meermaals met hetzelfde (grote) bedrijf te maken hebt, indien ze regelmatig nieuwe IT-toepassingen gebruiken en hun eigen IT-infrastructuur continu updaten. Eén ding staat vast: wanneer voor je een carrière als IT Consultant gaat staan jou heel veel variatie en uitdagingen te wachten. Geen betere manier om als jonge starter te ontdekken waar je nu echt goed in bent en wat je echt graag doet!

Over welke vaardigheden moet je beschikken?

Uiteraard moet je een goed IT-virus te pakken hebben! De metafoor uiteraard... Wie er echt door gebeten en geboeid is, gaat zich hierin volledig kunnen uitleven. Het is dan ook leuker om dagelijks een job te doen die je écht graag doet. Een goede kennis is uiteraard ook belangrijk, vandaar dat je met jouw IT-diploma op zak al meteen in aanmerking komt voor een carrière binnen de boeiende IT-consultancywereld. 

Daarnaast zijn soft skills zoals zelfstandig en in team kunnen werken en klantgericht en communicatief zijn ook van groot belang. Veel IT-consultancy bedrijven stellen vaak ook een team samen om een klant te helpen, in plaats van één enkele consultant. De communicatie binnen het team én met de klant zijn bij dergerlijke projecten van cruciaal belang, zodat iedereen enerzijds zijn eigen taak weet, en zodat anderzijds de taken uitgevoerd worden volgens de wensen van de klant.

Wat zijn jouw taken?

Je taken zijn vrij divers, en afhankelijk van de klant zal je meer of minder taken moeten vervullen. Vaak gaat het omtrent IT-software en applicaties ontwikkelen, het integreren en implementeren van de software en infrastructuur, vraagstukken oplossen en de klant bijstaan bij zaken waar er fouten in geslopen zijn. Het kan ook gebeuren dat ze jou vragen om extra programma’s te schrijven of om zelfs hun website te maken.

Ace Your Career at Capgemini

Zoals eerder vermeld is Capgemini een IT-consultancy bedrijf. Zij stellen hun diensten wereldwijd ter beschikking en draaien mee met de top op technologisch vlak. Ze bieden elk van hun werknemers een interessant en uitdagend takenpakket, waarin ze zich volledig kunnen ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Je werkt samen en zelfstandig en komt dagelijks in contact met anderen die even gepassioneerd zijn over technologie en informatica zoals jij.

Ready for the next chapter? Bekijk hieronder de vacatures bij Capgemini en wie weet maak jij binnenkort ook deel uit van hun fantastisch team #LifeatCapgemini #LoveYourCareer

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Young Professional

  Capgemini Belgium Startersjob
  1831 Diegem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid