Waarom Online Learning steeds meer aan belang wint | Student Life | Student.be

Waarom Online Learning steeds meer aan belang wint

het belang van online learning voor jonge starters

We leven in een snel evoluerende wereld waar om de haverklap nieuwe technologieën de kop opsteken. Als jonge starter heb je dan wel je diploma op zak, toch stopt het leren niet na je hogere opleiding. Om succesvol te kunnen meedingen in jouw vakgebied zal je ongetwijfeld tal van opleidingen volgen, zeker tijdens het begin van je carrière.  

Moet je daarvoor terug naar de schoolbanken? Natuurlijk niet! Vandaag de dag is er een gigantisch aanbod aan online opleidingen te vinden. Dat betekent dat zelfs een gezondheidscrisis zoals COVID-19 geen obstakel vormt om je te blijven verdiepen in jouw vakgebied! Bovendien zijn er verschillende bedrijven die hun eigen opleidingen inhouse organiseren. 

Je ziet het waarschijnlijk al voor je: jij met je laptop eenzaam en alleen achter je (werk)bureau, in alle stilte notities aan het nemen tijdens de online opleiding… klinkt best wel saai, niet? Wel, zo hoeft het helemaal niet te zijn! Ook de organisatie van digital classes zit namelijk sterk in de lift. 

Barco’s weConnect Virtual Classroom: distance learning 

De beste manier om te leren is een plek waar er engagement en interactie is. Barco heeft zich op dit basisprincipe gebaseerd voor de ontwikkeling van hun weConnect Virtual Classroom. Dankzij deze technologie zeggen we vaarwel tegen de passieve live webinars van vandaag. 

Wat maakt dit Virtual Classroom-systeem nu zo uniek? 

Hoe trek je meer van ’s werelds beste studenten aan, zonder te moeten investeren in extra professoren en klaslokalen? Door het spel te veranderen op vlak van virtueel leren. De weConnect Virtual Classroom  van Barco maakt van elk klaslokaal een virtuele onderwijsruimte, waarvoor slechts enkele aanpassingen nodig zijn aan de bestaande infrastructuur. 

Enkele belangrijke aspecten:

 • Deze technologie laat toe om tot 112 studenten tegelijk in een virtuele ruimte les te geven, zonder dat  hiervoor extra klasruimte of personeel nodig is
 • Om een actieve deelname te stimuleren, kunnen polls en quizzen georganiseerd worden tijdens de virtuele les. 
 • Eenvoudig te implementeren: er moet geen app geïnstalleerd worden, de technologie is zo ontwikkeld dat eender welk toestel met toegang to Chrome volstaat om een virtuele les te starten. 

Wil jij graag meewerken aan de verdere ontwikkeling van deze unieke technologie? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Barco is namelijk op zoek naar een jonge starter die bij hen als Junior Software Engineer aan de slag zal gaan en zo deel zal uitmaken van het weConnect Virtual Classroom team. 

Neem snel een kijkje naar onderstaande vacature en ga ervoor!

weConnect Virtual Classroom Barco

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Engineering Technician

  Barco Startersjob
  8500 Kortrijk
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • 2020-07-01
  =job.status_text

  Back-end & cloud developer

  Barco Startersjob
  8500 Kortrijk
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid