Wat als je niet als auditor bij een Big Four aan de slag wilt gaan? | Student Life | Student.be

Wat als je niet als auditor bij een Big Four aan de slag wilt gaan?

Voor veel studenten is het verleidelijk om bij een big four te solliciteren. Al gauw wordt de motivatiebrief verstuurd naar een Big Four, waarna ze eindigen in de eindeloze stapel met andere sollicitante

Van jezelf naar de collegezaal sleuren om 08:30 tot aan uren afzien voor de examens in de snikhete bieb. You did it all! En nu is het tijd om die inspanningen te vieren! Het is tegelijk ook al snel tijd voor de volgende stap in je leven: de zoektocht naar een job.

Ergens tussen de stapel

Met een diploma in een zakelijke richting en de ambitie om auditor te worden, is het voor veel studenten verleidelijk om bij een groot bedrijf te solliciteren. Al gauw wordt de motivatiebrief verstuurd naar een Big Four, waarna ze eindigen bij de eindeloze stapel sollicitanten. Toegegeven, deze bedrijven zijn goed gestructureerd en ze lopen voorop. Neem daarbij wel de hoge werkdruk mee in je overweging... Voel je je niet helemaal lekker bij dat idee, dan kun je best eens verder kijken dan de giganten. Opties genoeg!

Big four feeling

Je hoeft niet per se bij een big four te werken om de big four feeling te hebben. Een bedrijf als BDO heeft dat goed gecombineerd. Lokaal klein om zo dicht mogelijk bij de klant te blijven en toch van internationaal formaat. Dat omschrijft BDO. BDO is gevestigd in 162 landen en heeft 80.000 medewerkers. Hiermee is BDO een bedrijf waar je als auditor grote doorgroeimogelijkheden krijgt. Je leunt op een berg ervaring en een krachtig internationaal netwerk. Mocht je net niet bij de big four willen werken en liever wel bij een bedrijf van formaat, dan is BDO een goede uitkomst.

Werken bij een kleiner bedrijf

Één van deze opties is werken bij een kleiner bedrijf. De voordelen:

  • In relatieve termen meer impact.
  • Er is meer sociale cohesie tussen collega's.
  • Aandacht voor werk-privébalans van medewerkers.

Dit maakt dat mensen die in kleinere consultancybedrijven werkzaam zijn over het algemeen gelukkiger zijn, meer plezier hebben in het werk zelf en daardoor betere prestaties leveren. Een bedrijf dat deze aspecten nadrukkelijk vooropzet voor haar medewerkers is PKF-VMB. Het bedrijf opereert interntionaal, maar is lokaal super betrokken. “Een multinational is niet noodzakelijk groot”, vertelt mede-oprichter Alain Bolssens.

Startups niet over het hoofd zien

Helemaal tegenovergesteld van de Big Four zijn de startups. Voor startups gelden dezelfde voordelen als bij kleine bedrijven, alleen zijn deze vaak wat extremer. Zo zal de vrijheid, de mate van impact en de aanwezigheid van een informele werksfeer nog duidelijker aanwezig zijn.

Lang wachten, op de stapel eindigen en uiteindelijke niet gekozen worden is niet tof. Kies een alternatieve route en schijn je licht eens op andere mogelijkheden die de wereld van finance en accountancy te bieden heeft.

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid