Wat houdt de job als Software Engineer in? | Student Life | Student.be

Wat houdt de job als Software Engineer in?

Software Engineer

Studeer je voor Industrieel (elektronica-ICT) of Burgerlijk Ingenieur  (computerwetenschappen) of volg je een informatica-opleiding? Als je binnenkort in een gelijkaardige richting afstudeert, zou het best kunnen dat je erover nadenkt om een carrière als Software Engineer uit te bouwen. Een zeer boeiende en uitdagende keuze! Maar wat verstaat men nu eigenlijk onder Software Engineering en belangrijker: wat zullen jou voornaamste taken zijn? Hieronder geven we een antwoord op deze vragen.

Het vakgebied Software Engineering

Software Engineering is een deelgebied binnen de magische wereld van informatica. De naam zegt het zelf: centraal binnen Software Engineering staat het ontwikkelen van software- en informatiesystemen. Het omvat zowel logische en wiskundige aspecten alsook engineering- en managementaspecten, dus het spreekt voor zich dat je best wel wat skills nodig hebt om deze job uit te oefenen. Als Software Engineer is de kans groot dat je in een softwarebedrijf zal terechtkomen, dat softwareoplossingen ontwikkelt voor externe klanten. 

Belangrijkste taken van een Software Engineer

Als jij als (bijna) Young Graduate als Software Engineer wil werken, dan zal je zonder enige twijfel een boeiend en gevarieerd takenpakket hebben. Vaak zullen je taken wel wat afhangen van het bedrijf waarvoor je aan de slag gaat, maar er zijn toch een aantal taken die iedere Software Engineer zal moeten uitvoeren. Hieronder lijsten we de belangrijkste op:

 • Je gaat eerst en vooral de eisen analyseren waaraan de software moet voldoen. 
 • Je ontwikkelt software(oplossingen). Dit doe je vaak in overleg met de klant die de opdracht gegeven heeft.
 • Je zal ook regelmatig de software testen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert en dus voldoet aan de eisen van je klant.
 • Je schrijft de nodige documenten over de software, zodat je klanten en eventuele andere technici ermee aan de slag kunnen.
 • ​Je staat ook in voor de updates van de software.

Vereiste skills 

Het spreekt voor zich dat je over een aantal specifieke skills moet beschikken om een goede Software Engineer te zijn. Het lijstje hieronder somt de belangrijkste vereisten op (dit is natuurlijk niet exhaustief): 

 • Je volgde een opleiding Industrieel/Burgerlijk Ingenieur of informatica
 • Aangezien je meestal voor klanten zal werken, beschik je best over goede communicatieve vaardigheden
 • Je hebt verantwoordelijkheidszin en kan zowel zelfstandig te werk gaan als in teamverband werken. 
 • Je werkt gestructureerd én accuraat.
 • Je denkt oplossingsgericht en bent stressbestendig

Software Development Engineer bij Barco

Ben jij de geknipte persoon voor een carrière als Software Engineer? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Barco is op zoek naar een Software Development Engineer

Over Barco

Barco ontwikkelt technologie die wereldwijd briljante resultaten levert. Ze bieden zoveel meer dan beeld alleen: door hun visualisatie- en samenwerkingsoplossingen kunnen de klanten als team werken, inzichten delen en hun publiek fascineren. De focus ligt op drie kernmarkten: Enterprise (van controlekamers tot vergaderzalen en kantoorruimtes), Healthcare (van de radiologieafdeling tot het operatiekwartier) en Entertainment (van cinemazalen tot live-evenementen en attracties). In 2018 realiseerde Barco een omzet van 1,082 miljard euro, dankzij een team van 3.600 medewerkers. Het hoofdkantoor van Barco bevindt zich in Kortrijk, België.

Werken bij Barco

Een carrière bij Barco staat garant voor uitdaging, autonomie en begeleiding. Je werkt aan producten die het verschil maken voor de klanten. Of het nu in een cinemazaal, een vergaderzaal of een ziekenhuis is, je vindt de producten van Barco overal! Je komt terecht in een hypermoderne en internationale werkomgeving waar je in alle comfort je werkdag kan aanvatten. Dankzij de Barco University is er ook steeds ruimte om te groeien, bij te leren en je te specialiseren. 

Interesse? Neem dan snel hieronder een kijkje naar de vacature van Software Development Engineer en waag je kans! 

Werken bij Barco als Software Development Engineer

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Engineering Technician

  Barco Startersjob
  8500 Kortrijk
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
 • 2020-07-01
  =job.status_text

  Back-end & cloud developer

  Barco Startersjob
  8500 Kortrijk
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid