Wat houdt een Internationaal Management Traineeship bij Meltwater in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een Internationaal Management Traineeship bij Meltwater in?

Functieomschrijving Internationaal Management traineeship Meltwater
Het traineeship bij Meltwater is er eentje uit de duizend: een jong en fris bedrijf, een leuke bedrijfscultuur én je mag meteen internationaal beginnen in hartje Amsterdam! Maar voordat je je koffers begint te pakken, is het best dat je weet wat de internationale management traineeship bij Meltwater écht inhoudt. Dankzij deze functieomschrijving krijg je hopelijk een beter beeld van wat er je te wachten staat!

Takenpakket 
Het internationale management traineeship bij Meltwater begint in hartje Amsterdam! Daar zal je in de eerste drie tot negen maanden leren hoe je de diensten van Meltwater het best presenteert en verkoopt aan leidinggevenden uit verschillende industrieën. 

Als international management trainee bij Meltwater kom je als versterking terecht in het founding team van de Belgische markt. Je grootste verantwoordelijkheid is het verkoop van het SaaS product van Meltwater: een tool waarmee gegevens uit de media gefilterd worden om bedrijven te voorzien van inzichten over hun merk, de concurrentie en de markt. De verkoop bestaat uit verschillende stappen: 

  • Je blijft op de hoogte van de klanten in je portfolio en gebruikt de tool van Meltwater om te weten wanneer je de klant het best kunt benaderen om meer te verkopen. 
  • Je neemt regelmatig telefonisch contact op met potentiële klanten om het product voor te stellen
  • Het blijft niet bij telefoontjes alleen: je stelt altijd een fysieke afspraak voor, zo heb je namelijk veel meer kans op succes! 

Vaardigheden 
Een management traineeship is bedoeld om talentvolle starters de kans te bieden om zich klaar te stomen voor een management positie. Het International Management Trainee programma bij Meltwater doet dit door trainees management en leiderschap aan te leren via sales en commercie. De vaardigheden die je nodig hebt om succesvol te zijn binnen sales zijn eigenlijk zeer vergelijkbaar met die nodig zijn voor een management positie. Naast een universitair diploma en een goede portie motivatie, zijn de onderstaande zaken ook belangrijk als je wilt starten als international management trainee bij Meltwater:

  • Interesse in het Belgisch bedrijfsleven: het traineeship legt een sterke nadruk op de verkoop en de bredere ontwikkeling van Meltwaters activiteiten in België.
  • Sterke communicatieve vaardigheden en relationele vaardigheden: je hebt interesse in mensen en kan makkelijk communiceren op verschillende niveaus
  • Analytische vaardigheden: je kan bedrijfsprocessen goed begrijpen en analyseren van bedrijfsprocessen
  • Doorzettingsvermogen: het traineeship programma is intens, maar ook zeer belonend!

Doorgroeimogelijkheden 
Het uiteindelijke doel van het internationale management traineeship bij Meltwater is dat de Young Graduate klaarsgestoomd wordt voor een management positie. Tijdens het hele sales-proces is het dus zeer belangrijk dat je de leiding neemt. Meltwater is misschien een internationale bedrijf, maar er heerst nog steeds een cultuur van een klein bedrijf! Verwacht je dus sneller op veel meer verantwoordelijkheid. En met voldoende resultaten en ervaring kan je zelfs evolueren tot teamleader! 

Door te kiezen voor Meltwater zet je de eerste stap naar een ambitieus carrierepad met veel mogelijkheden voor groei in een jonge en internationale omgeving! 


 
 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid