Wat houdt een job als Software Tester in? | Student Life | Student.be

Wat houdt een job als Software Tester in?

Wat houdt de job als Software Tester in?

Rond je binnenkort je IT-studies af en twijfel je nog welke richting je graag wil uitgaan? Dan geven we je hier alvast een boeiende optie, namelijk de job als Software Tester! Maar wat kan je nu precies verwachten van een carrière binnen Software Testing? Student.be zocht het voor je uit. 

Software Testing: what’s in a name?

Veel organisaties zijn in hun gehele bedrijfsproces sterk afhankelijk van software en kunnen zich vandaag de dag geen kwaliteitsproblemen veroorloven. De ontwikkeling van software is vaak heel complex, waardoor software testing van cruciaal belang is bij de lancering van een nieuwe softwaretoepassing. De testing wordt vóór het operationeel gebruik uitgevoerd, om zo het risico op problemen tijdens het gebruik op een zo laag mogelijk niveau te houden. Concreet wordt aan de hand van software testing nagegaan of de software aan alle functionele eisen voldoet. Daarvoor moet op voorhand bepaald worden watde specifieke eisen zijn, water getest gaat worden, wanneerer getest zal worden en hoeer getest zal worden. 

Werken als Software Tester

Als Software Tester zorg jij ervoor dat bugs worden voorkomen en dat de eindgebruiker de best mogelijke gebruikservaring krijgt. Daarom hebben Software Testers ook een goed oog nodig om te bepalen hoe softwaretoepassingen zo goed mogelijk kunnen aansluiten op de wensen van de klant en/of eindgebruiker. Hieronder geven we je enkele voorbeelden van taken die een Software Tester uitvoert. Je zal het meteen merken: een job binnen Software Testing staat alvast garant voor variatie én uitdaging! 

  • Het opstellen van testplannen, -cases en -scenario’s
  • Het uitvoeren van tests en de testresultaten analyseren
  • Het rapporteren en opvolgen van bugs
  • Het rapporteren van resultaten aan de Test Manager/Project Manager/Product Owner

Opleiding tot Test Engineer bij CTG

Lijkt een job in de richting van software testing je wel interessant? Dan hebben we voor jou een heel interessante optie! CTG België, de marktleider in Software Testing, is op zoek naar enthousiaste en gedreven Young Potentials die van Software Testing hun beroep willen maken. Daarom organiseren ze dit jaar opnieuw een intensieve opleiding tot Test Engineer.

Op het programma staat een interactieve training rond Plan-Driven testing, Value-Driven testing en Context-Driven testing. Daarna zet je de theorie om in een praktijkstage op CTG HQ, waarna je je CTG-Testing collega's zal vervoegen in boeiende en uitdagende testprojecten. 

Als Test Engineer bij CTG kom je in aanraking met verschillende domeinen binnen ICT en speel je een sleutelrol binnen het development proces.  Tijdens de projecten bij de klanten sta je in voor de diverse software tests, waaronder het testen van web services, mobile apps, ERP pakketten, het automatiseren van performantie- en regressietesten.  Die projecten spelen zich in verschillende sectoren en types bedrijven af, zoals de financiële sector, de automotive sector, telecombedrijven, banken, overheidsinstellingen en energie- en nutsbedrijven. Werken als Test Engineer bij CTG betekent dus dat je kan rekenen op een afwisselend takenpakket in een gevarieerde business-omgeving!

Interesse om je carrière bij CTG te lanceren? Ontdek hieronder de vacature en wie weet werk jij binnenkort voor één van de Beste Werkgevers in België!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid