Wat is het nut van een "Get to know you" Test, zoals Kazi? | Student Life | Student.be

Wat is het nut van een "Get to know you" Test, zoals Kazi?

Persoonlijkheidstesten kunnen een grote meerwaarde bieden, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Wil je vermijden dat je de verkeerde job kiest? Doe dan zeker de Kazi test.

“Vier op de tien starters kijken binnen de twaalf maanden alweer uit naar een andere job. De reden? Verkeerde verwachtingen van bij het begin en een mismatch met de bedrijfscultuur.” Deze quote bewijst al meteen dat persoonlijkheidstesten in het algemeen een grote meerwaarde kunnen bieden, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Wil je vermijden dat je de verkeerde job kiest? Lees dan zeker verder!

Je weet het waarschijnlijk al, maar rekruteerders hechten vaak veel belang aan de resultaten van een persoonlijkheidstest bij het kiezen van de juiste kandidaat. Maar heb je zelf al eens zo’n test uitgevoerd? Velen doen dit namelijk niet, omdat ze denken dat het onzin is en dat ze zelf al perfect weten wat ze wel en niet kunnen. Maar niks is minder waar, want zoals de quote hierboven bewijst, kiezen starters vaak de verkeerde job, waardoor ze heel snel op zoek gaan naar een andere job. Niet leuk, toch? Misschien moet je toch eens overwegen om een Insights Personality Test zoals de Kazitest te doen. Nog niet overtuigd? Lees hieronder 2 redenen waarom dergelijke testen ook voor jou nuttig kunnen zijn. 


1. Leer jezelf nóg beter kennen

Iedereen is anders en iedere persoon heeft unieke kwaliteiten. Dankzij een Insights Personality Test kan je meer inzicht krijgen in jouw persoonlijke eigenschappen. Vaak weet je zelf wel al waar je goed en minder goed in bent, maar door een test af te leggen worden jouw sterke punten op een accurate manier benoemd. Bij de Kazitest bijvoorbeeld worden aan de hand van 60 vragen twee teamrollen en twee werkwaarden bepaald. Dankzij die vier waarden heb je meer kans op een gelukkig huwelijk tussen jou en je toekomstige werkgever.  


2. Vind een job die perfect bij jou past

Dankzij de resultaten van een Insights Personality Test weet je dus beter wat jouw kwaliteiten zijn. Op die manier wordt de zoektocht naar een job niet alleen gemakkelijker, je zal ook beter weten op welk soort job en bedrijf je jouw zoektocht het beste kan richten. Door jezelf goed te kennen en je kwaliteiten te kunnen benoemen dankzij dergelijke testen vermijd je dat je een job kiest die eigenlijk niet goed bij jou past. Omgekeerd kan de rekruteerder ook beter inschatten of een functie binnen een bepaald bedrijf een goede match zal vormen met jouw persoonlijke kwaliteiten.


Ben je nu wel overtuigd? Doe dan zeker eens de Kazitest (ga naar 'mijn account' op Student.be). Deze test helpt jong afgestudeerden om te identificeren wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden in hun eerste job. Vervolgens worden ook nog de vacatures getoond die passen bij jouw profiel. Hierdoor kan je gemakkelijk een job vinden die perfect bij jou past. Better insights, happy jobs! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Fullstack .Net Developer

  Proceedix Startersjob
  9000 Gent
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2018-08-02
  =job.status_text

  HR Controller

  Metro/Makro Cash & Carry Belgium Startersjob
  2160 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid