Wat je moet doen om je centen niet meer te moeten terugvragen! | Student Life | Student.be

Wat je moet doen om je centen niet meer te moeten terugvragen!

Pengo helpt je om jouw geld snel terug te krijgen!

Wat je moet doen om je centen niet meer te moeten terugvragen!

Onze vrienden achterna zitten om ons geld terug te vragen... We hebben er allemaal een hekel aan! We komen niet graag over als pietje precies, noch als gierigaard. We laten het dan ook dikwijls vallen omdat we 3 weken na het voorschieten van een broodje geen 4€ meer durven terugvragen.

We kunnen die 4€ nochtans goed gebruiken als student. Student.be stelt je enkele tips voor om je leningen en terugbetalingen beter te beheren en behoed je van valse goede ideeën.

De nieuwe hype: Pengo, de Chatbot op Messenger die je uitgeleend geld terugvraagt. Pengo revolutioneert de manier waarop we onze leningen en terugbetalingen beheren. Het concept is simpel: je voegt Pengo als vriend toe op Messenger en chat ermee. Je maakt jouw terugbetalingsaanvraag aan en stuurt deze via Messenger, WhatsApp of email naar jouw vrienden die je geld moeten. Pengo is gebruiksvriendelijk, volledig gratis en veilig. Je hoeft geen account aan te maken, noch een app te downloaden. Het is ontworpen door Belfius (The Studio) en werkt met eender welke bank. Handig toch? Wij zijn alvast fan!

 « Ik moet snel eventjes naar het toilet »  of hoe vermijden dat je geld voorschiet.

Heel simpel: wees nooit diegene die geld voorschiet. Zorg ervoor dat je net naar het toilet moet voor de rekening gebracht wordt. Wees de laatste om je portefeuille boven te halen en ga steeds weg wanneer je voelt dat het einde in zicht is. Je begrijpt het. Er bestaan tal van oplossingen om te vermijden om geld uit te lenen. Je verliest dan misschien geen geld, maar je neemt wel het risico vrienden te verliezen of als de gierigaard van de bende over te komen. Het is dus eerder een oplossing die er niet echt één is J. Aan jou de keuze!

« Ik betaal deze pint, jij de volgende!  »

Hoeveel keer heb je geen pint betaald en gezegd «met plezier, de volgende zal voor jou zijn ». We hebben het allemaal al meegemaakt tijdens een aangeschoten avondje wanneer we ons kiplekker voelen en eventjes het gevoel hebben dat onze financiën eindeloos zijn. Herinner je je ook de spijt de volgende dag? J Want meestal komt de volgende er niet… Eens het feestje voorbij is, zijn we het vergeten of durven we er niet meer om vragen. Pas dus op om niet te vrijgevig te zijn….!

Je vindt je zonder twijfel terug in één van bovenstaande situaties. Aan jou om uit te maken of je het huidige beheer van je terugbetalingen ok vindt of als je jouw gewoontes wil veranderen. Onthoud dat er vandaag betrouwbare, efficiënte en gratis oplossingen bestaan om zorgeloos geld uit te lenen.
 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid