Wat mag ik verwachten als salaris bij een traineeship? | Student Life | Student.be

Wat mag ik verwachten als salaris bij een traineeship?

Als je werken en leren wilt combineren dan begin je best met een traineeship, ontzettend leerzaam en het verdient ook goed

De meeste studenten hebben het niet superbreed. #Studentlife. Je krijgt van je ouders geld of je werkt om rond te komen. En na je studietijd begint je werkende leven. Wil je toch een leren en werken combineren? Dan overweeg je best een traineeship. Niet alleen ontzettend leerzaam, maar het verdient ook nog eens goed. Aan wat voor bedragen kun je denken als het gaat om het salaris bij een traineeship? Dat lees in dit artikel!

Wat is een traineeship?

Voordat we naar de salarisperspectieven gaan kijken voor een traineeship is het handig om eerst eens te kijken wat een traineeship inhoudt. Een traineeship is vaak een volwaardige startfunctie waarin je bepaalde taken op je neemt binnen het bedrijf. Het is zeker geen stage! Tijdens jouw traineeship krijg je namelijk allerlei cursussen en opleidingen die van belang zijn bij de job. In feite een werk-leer traject dat je in hoog tempo voorbereid op een verantwoordelijke positie.

Diverse factoren

Er zijn verschillende factoren die van belang zijn bij het berekenen van het salaris voor de traineeship. Op de eerste plaats wordt gekeken naar het opleidingsniveau, studierichting en vorige werkervaring. Daarnaast zal je kijken naar het type traineeship wat je op het oog hebt. Kijk vooral naar wat jij belangrijk vindt: doorgroeimogelijkheden, veel cursussen of extra coaching? Dit kan allemaal van belang zijn voor het salaris.

Salaris voor traineeship

Door de grote hoeveelheid traineeships is een marge gemaakt van het salaris dat je kan verwachten als trainee binnen een bepaalde richting.

Voor economische traineeship ontvang je een salaris tussen de €2.500 en €3.200 per maand.
Voor technische traineeship ontvang je een salaris tussen de €2.200 en €2.800 per maand.
Voor juridische traineeship ontvang je een salaris tussen de €2.500 en €3.100 per maand.
Voor management traineeship ontvang je een salaris tussen de €2.300 en €3.000 per maand.

Deze bedragen die we hier noemen staan niet altijd vast, mocht er ruimte zijn om te onderhandelen, grijp dan je kans. Wel moet je geldige argumenten hebben. Daar komt bij dat je natuurlijk ook een hoop voordelen krijgen in de waarde cursussen die je volgt. 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  IT Java Software Developer

  BNP Paribas Fortis Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Network Access Expert

  BNP Paribas Fortis Startersjob
  1000 Brussels
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Junior .NET Developer

  Ventigrate Startersjob
  2550 Kontich
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid