Welke studentenjob past bij mij? | Student Life | Student.be

Welke studentenjob past bij mij?

Customers

Ben je assertief of eerder georganiseerd? Werk je graag zelfstandig of ben je een echte teamplayer? Op elk potje past een dekseltje, en dat geldt ook voor studenten en studentenjobs! Afhankelijk van hoe jij als persoon bent, past de ene studentenjob al beter bij jou dan de andere. Student.be helpt je graag bij de zoektocht naar een studentenjob die bij jouw karaktereigenschappen aansluit!

Assertief – Gereserveerd

Ben je assertief en deins je er niet voor terug om met onbekende mensen in dialoog te treden, dan kan je je volledig uitleven in studentenjobs waarbij je in nauw contact komt met klanten, zoals verkoopsmedewerker of mederwerker in de customer service

Ben je eerder een introvert persoon en kom je liever minder in contact met klanten, dan kan je bijvoorbeeld een administratieve studentenjob doen. Een job achter de schermen is voor jou een ideale optie, aangezien je zo goed als zeker alleen met je collega's of andere medewerkers in contact komt. Heel veel bedrijven zoeken vaak een student die een bepaalde dienst administratieve ondersteuning kan bieden, zodat de andere werknemers zich met de kerntaken kunnen bezighouden. Appreciatie verzekerd! 

Gestructureerd – Nood aan variatie

Ga je liever secuur, rustig en gestructureerd te werk? Of ben je iemand die niet kan stilzitten en liefst zoveel mogelijk op pad bent? Ook deze eigenschappen bepalen mee welke job beter bij jou past. 

Voor wie eerder gestructureerd is, zijn jobs waarin je een vast takenpakket hebt de perfecte match, zoals administratieve jobs. Daar kan je namelijk je perfectionisme tot uiting laten komen, en geeft dat ook een goede indruk naar je werkgevers toe. Zij zullen zeer tevreden zijn met iemand die alles tot in de puntjes afwerkt! 

De energieke mensen onder onns hebben graag wat meer actie gebruiken. Hier kan horeca een ideale match zijn. Je komt met mensen in contact, zit niet stil en het is een hele uitdaging voor je uithoudingsvermogen. Of je nu als ober in een restaurant werkt, of als barrista in een hip café of als receptiemedewerker in een hotel, dergerlijke jobs zijn zeker en vast jobs waarin je je helemaal kunt uitleven! 

Zelfstandig – Teamplayer

Werk je liever alleen, of heb je nood aan menselijk contact? Als je alleen werkt, staat niemand je in de weg, voer je de taken op je eigen tempo en manier uit en kan je heel  trots zijn op wat je alleen verwezenlijkt. Uiteraard is werken in teamverband ook voordelig, aangezien je op elkaar kan rekenen en hulp vindt bij je collega’s. Om te beslissen welke studentenjob het beste bij jou past, speelt ook dit een aanzienlijke rol. Hieronder geven we je alvast enkele leuke opties voor verschillende types profielen!


Studentenjobs die beantwoorden aan verschillende profielen

Uiteraard kan het type job ook afhangen van hoe je de hierboven vermelde profielen beantwoordt. Wil je alleen werken, en weinig contact met klanten, of kan je het contact wel gebruiken, maar werk je toch liever zelfstandig? Alle combinaties zijn mogelijk! Zie hieronder enkele vacatures die aan bepaalde combinaties voldoen.

 • Ben je assertief, hou je van variatie en werk je graag in team? Dan kom je in aanmerking voor een job in de horeca. Je bent continu op de been, komt in contact met klanten en bovendien werk je in een hecht team. Jouw ultieme doel is de klant met een glimlach zien vertrekken! Lijkt dit iets voor jou? Bekijk zeker eens de vacatures van Flying Service en Mise en Place
   
 • Zit je niet graag stil en kan je goed zelfstandig te werk gaan? Dan kan UberEats eventueel wel de reddende engel zijn. Je levert bestellingen aan huis, komt heel kort in contact met klanten en daarnaast ben je de hele dag in beweging. Een  fitnessabonnement heb je zo niet meer nodig!
   
 • Kan je zelfstandig te werk gaan, ben je assertief en kom je graag in contact met mensen? Dan zijn vacatures zoals Sales Promotor iets voor jou! Je kan hierbij aan alle wensen van je klanten voldoen, je talenten etaleren en zelfstandig te werk gaan, uiteraard met de nodige ondersteuning van collega’s en/of werkgevers. Bekijk eens de vacatures van Hamilton Bright en ontdek of het promoten van verschillende producten iets voor jou is!

 

Student.be wenst je veel succes bij de zoektocht naar een leuke, passende studentenjob!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Editor voor podcast

  Our Daily Bottle Studentenjob
  2000 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
 • =job.status_text

  Technische Copywriter

  Sherlock SEO Agency Studentenjob
  2650 Edegem
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid