Werken bij L’Oréal deel 1: van sneakers en foodbaby’s tot een hechte tweede familie | Student Life | Student.be

Werken bij L’Oréal deel 1: van sneakers en foodbaby’s tot een hechte tweede familie

L'Oréal mag dan wel een 110 jaar oud bedrijf zijn, het is er zeker geen koude en zakelijke werkplek! Ze geloven dat de aanwezigheid in 150 landen en de meer dan 86.000 medewerkers van 158 nationaliteiten wereldwijd veel persoonlijkheid en kleur geven aan wie ze zijn. Hieronder geven we je een blik achter de schermen over hoe het is om bij L'Oréal te werken.

1. Je zal fouten maken, en dat is écht ok!

Bij L'Oréal hoef je niet bang te zijn om fouten te maken. Ze zijn ervan overtuigd dat experimenteren en falen onvermijdelijk is om zo de beste innovaties te creëren. Wie doet nu alles van de eerste keer juist? De ‘test & learn’-aanpak is echt ingebakken in de cultuur. En ja, ze zoeken altijd naar kwaliteit en uitmuntendheid in alles wat ze doen, maar dat betekent niet dat ze vergeten dat de medewerkers mensen zijn, die voortdurend leren en ernaar streven om het beter te doen. Ze proberen, ze falen, ze leren en ze proberen het opnieuw - het belang is om te leren uit de fouten die je maakt en het de volgende keer beter te doen!

"Ik heb een tijdje geleden een webinar georganiseerd voor 30 HR VP's wereldwijd. De tool die we gebruikten was niet zo efficiënt en ik had moeite om de lengte van de webinar aan te passen. Het lukte niet en halverwege ging iedereen offline. Het was te ingewikkeld om opnieuw te beginnen, dus ik gaf het op en stuurde hen een e-mail om me te verontschuldigen". - Renata

Zie je? Iedereen kan soms fouten maken, maar bij L’Oréal helpt iedereen elkaar om altijd weer op te staan en verder te gaan!

2. Je collega’s zijn je tweede familie

De oprichter van L’Oréal, Eugène Schüller, zei ooit dat "een bedrijf geen muren en machines is, maar mensen, mensen, mensen". Trouw blijven aan die stichtingsgeest is de manier waarop L’Oréal met de verschillende teams werkt. Teamwork, aanmoediging voor open discussies en ‘team bonding’ (tal van feestelijke activiteiten...) stellen hen in staat om een hechte band op te bouwen met de collega’s.

Door het delen van je dagelijkse leven met je team, de hoogte- en dieptepunten, de successen en de mislukkingen, zal je je collega’s heel snel als een tweede familie zien! Yep, dat noemen ze bij L’Oréal ‘team bonding’!

"Ik ga heel graag naar de afterworks, de sfeer is erg ontspannen en je krijgt echt het gevoel dat je deel uitmaakt van een community." – Paul

3. Food matters. A lot.

Als je ook maar een beetje zoals de medewerkers van L’Oréal bent, dan slaat de honger toe om 11 uur 's morgens (of soms nog eerder...). Gelukkig hebben ze hier veel lunchafspraken in de agenda's staan om die buikjes gerust te stellen. Bij L'Oréal omarmen ze echt hun ‘lunchcultuur’, waarin ze veel belang hechten aan nieuwe mensen leren kennen tijdens de lunchpauzes. Het is een geweldige manier om met anderen in contact te komen, ideeën en projecten uit te wisselen en te leren over verschillende aspecten van het bedrijf die verder gaan dan jouw eigenlijke werk. Bij L’Oréal nemen ze de lunch zo serieus, dat het Amerikaanse team de app ‘Eat Alone’ gebruikt, waar je andere collega's kunt vinden om mee te lunchen! Ja, een gedeelde liefde voor eten zorgt zeker mee voor een gelukkige werkplek!

4. Bij L’Oréal dragen ze sneakers op kantoor... en niet alleen op vrijdag!

Wat een opluchting dat je je niet elke ochtend hoeft af te vragen welke outfit je zal dragen op het werk. Je verwacht misschien dat L'Oréal een beetje zoals "The Devil Wears Prada" is, maar niets is minder waar! Als je je comfortabeler voelt in sneakers, voel je dan vrij om ze trots te laten zien op het werk! Hetzelfde geldt voor leren laarzen of glitterhakken. Bij L’Oréal kleed je je zoals je zelf wil.

Ondertussen heb je het wel al door dat je helemaal niet perfect moet zijn om bij L’Oréal aan de slag te gaan. Je hoeft niet alles vanaf de eerste keer goed te doen. Je hebt zelfs geen specifieke professionele achtergrond nodig. Maar… je zal wel hun liefde voor eten en taart moeten delen! ?

Waarom vind je je volgende avontuur niet bij L'Oréal? Solliciteer voor de jobs hieronder!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid