Werken bij Ormit: Coaching, what's in a name? | Student Life | Student.be

Werken bij Ormit: Coaching, what's in a name?

Coaching bij Ormit

De aandacht rond 'coaching' is fel gegroeid doorheen de jaren! Je hebt misschien al gehoord van een levenscoach, gezondheidscoach, sportcoach, enz., maar waar draait 'coachen' bij ORMIT om? Als we een ORMIT-coach zouden vergelijken met een sportcoach, wat hebben ze dan gemeen? Lees meer over de aanpak bij ORMIT omtrent coachen en de impact op de persoonlijke ontwikkeling van stagiairs in dit artikel, geschreven door Joke Germeys en Ludmilla Petre, twee van hun Managers in Talentontwikkeling.

Weet je wat van een sportcoach een goede sportcoach maakt en wat dat onthult over coachen bij ORMIT?

1. Is het atleten alle technieken aanleren die ze nodig hebben om nummer 1 te worden?

2. Is het steeds de zaken aanwijzen die ze kunnen verbeteren?

3. Is het hen tot het uiterste drijven om zelfs ver uit hun comfortzone te streven?

4. Is het hen steunen om 'hun natuurlijke weg' te vinden en zo te slagen?

Ja, het is inderdaad de laatste optie!

En daar draait coachen bij ORMIT om!

Gepersonaliseerde begeleiding om een stap verder te zetten en de beste versie van jezelf te worden.

Je coach ondersteunt je terwijl je leert hoe je jezelf kan ontwikkelen. Hij/zij helpt je ook om je vergaarde kennnis toe te passen, naast een opleiding in soft skills. Bij persoonlijke ontwikkeling leer je jezelf beter kennen en hoe je bewust wordt van jezelf, je sterktes, je ontwikkelingspunten en hoe je die kan aanpakken. De manier waarop je gecoacht wordt is op maat gemaakt, want ook jij bent uniek als persoon.

Dat is ook hoe Mattijs van Miert, stagiair bij BNP Paribas Fortis, het ervaart:Tijdens de trainingssessies biedt ORMIT verschillende nuttige inzichten en een waaier aan doeltreffende gedragsstijlen aan. Je hebt wel meer nodig dan enkel een dag training om je soft skills te verscherpen op lange termijn. Dankzij de een-op-een-coaching krijg je gepersonaliseerde begeleiding zodat je kan blijven werken aan je persoonlijke groei. Ik heb bijvoorbeeld een specifieke werksituatie uitgelegd aan mijn coach die mij dan geholpen heeft om mijn communicatie met een collega aan te passen, wat resulteerde in een betere samenwerking."

Je bezit heel wat potentieel en sterktes die je nog niet kent, en een groot deel daarvan moet je nog ontdekken. Samen met je coach zoek je naar manieren om die sterktes te ontwikkelen en hoe je een betere versie van jezelf kan worden.

Of zoals Sigrid Pauwels, stagiair bij Dupont, het zou beschrijven: "Via mijn coach leerde ik niet enkel veel over mezelf, maar ook aan welke versie van mezelf ik wil werken."

"De slogan van ORMIT 'Word de beste versie van jezelf' slaat de nagel op de kop, en ik ben zeker niet dezelfde persoon als 4 maand geleden."

Marie Parent - stagiair bij ING

Coachen helpt je om je vragen te beantwoorden.

Je coach helpt je met vragen zoals 'Hoe kan ik samenwerken met mensen die sterk verschillen van mij? Hoe kan ik een boodschap overbrengen aan mijn manager als hij er niet is, of mijn mening niet deelt? Hoe ga ik om met feedback? Hoe ga ik om met veranderingen? Hoe stel ik de juiste vragen als ik zelf mijn project niet geheel begrijp?'

"Een coach helpt je met eender welk probleem waarmee je in contact komt tijdens je dagelijks leven/werk. Het mooiste is dat ze je vooral helpen om zelf de antwoorden te vinden." 

Michiel Boogers - stagiair bij BNP Paribas Fortis

Je coach ondersteunt je in zowel moeilijkheden als topdagen.

Hij/zij geeft je de juiste duw om te kunnen streven en je doelstellingen te bereiken. Hij/zij is er ook wanneer je een moeilijke periode doormaakt. Je leert hoe je zelf problemen kan oplossen en wat je daaruit kan leren, zelfs na je ORMIT-stage. De coaching bij ORMIT legt de basis voor je verdere carrière. Het fungeert als een soort gereedschapskist dat je kan blijven gebruiken om verder te ontwikkelen.

Net zoals Gitte Roex, stagiair bij BNP Paribas Fortis, het ervoer: "Een coach is een ondersteuning en de persoon bij je wie terecht kan met allerlei werkgerelateerde vragen. Hij/zij is steeds in de buurt, maar tegelijkertijd ook gedistantieerd van de situatie. Je coach helpt je in moeilijke situaties door je in de juiste richting te begeleiden, met het juiste gereedschap en een hoger zelfvertrouwen, niet door je te zeggen wat je moet doen."

Florence Luca, stagiair bij D'Ieteren, waardeerde het enorm dat haar coach de tijd nam om haar te leren kennen: "Mijn coach begrijpt me waardoor hij zijn coachmethode kan aanpassen aan mijn noden. Hij weet dat ik af een toe een duwtje in de rug nodig heb en dat ik het belangrijk vind dat mijn werk erkend wordt. Mijn zelfvertrouwen, stresslevel en persoonlijke relaties zijn verbeterd dankzij hem."

Er bestaat geen goed of slecht gedrag, wees jezelf en het komt goed

Je coach oordeel niet over je aangezien er geen goed of fout gedrag is.

Het is zoals Gitte Roex het beschrijft: "Coaching kan soms oncomfortabel zijn, maar als je ervoor open staat, leer je jezelf, je sterktes en je zwaktes kennen. Je leert hoe je je sterktes kan benutten en hoe je je zwaktes kan aanvaarden en verbeteren."

Zie je het helemaal zitten om je carrière te starten bij Ormit? Neem dan snel een kijkje naar onderstaande vacatures! 

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Multi Company Traineeship

  Ormit Startersjob
  1150 Sint-Pieters-Woluwe
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid