Zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Engageer je bij de Samenlevingsdienst! | Student Life | Student.be

Zin om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Engageer je bij de Samenlevingsdienst!

Wat is de Samenlevingsdienst (SLD)?

De Samenlevingsdienst is een programma van zes maanden dat wordt aangeboden aan jongeren tussen 18 en 25 jaar die de gemeenschap voltijds willen dienen door actief deel te nemen aan burgerprojecten. Ongeacht diploma of opleiding, alle jongeren zijn welkom in dit programma! Elk jaar beginnen verschillende acties een paar maanden na elkaar. Elk project bestaat uit een twintigtal mensen met een verschillende sociale en culturele achtergrond die zich inzetten voor een project van hun keuze. Deze projecten, die nuttig zijn voor de gemeenschap, bestrijken verschillende sectoren: milieu, hulp aan mensen, toegang tot cultuur, onderwijs,…

Een ervaring voor jezelf…

Je hebt net je studies afgerond en je weet nog niet zo goed welke richting je uit wil gaan.  Ben je eind dit jaar klaar met je middelbare studies en ben je nog op zoek naar een project om in te investeren voordat je naar het hoger onderwijs gaat? Neem je een pauze van je studies? Waarom dan geen ervaring opdoen bij De Samenlevingsdienst? De SLD is vooral een ervaring die jou kan helpen bij het verwerven of verder ontwikkelen van je persoonlijke, professionele en burgerlijke vaardigheden: solidariteit, gastvrijheid, cultuur van diversiteit, emancipatie, leren door ervaring, betrokkenheid en mobilisatie van het maatschappelijk middenveld maken er allemaal deel van uit.

Binnen dit programma ontmoet je jonge mensen zoals jij, afkomstig van andere landen, je wordt betrokken bij een project waarin je opdrachten krijgt die bij jou passen en je krijgt zelfs de mogelijkheid om verschillende opleidingen te volgen (BEPS, bezoek aan de Europese instellingen,...) die jouw cv zullen verrijken! Kortom, dankzij dit programma kan je jezelf beter leren kennen, jouw vaardigheden en jouw cv verfijnen, jouw toekomstige projecten definiëren, meer zelfvertrouwen krijgen en je echt nuttig voelen!

…en voor anderen!

Wanneer je je bij de Samenlevingsdienst aansluit, krijg je een hoofdproject toegewezen. Gedurende de 6 maanden van het programma werk je 4 dagen/week fulltime in een gastorganisatie. Naast je hoofdproject heb je ook een aanvullend project binnen een ander gebied dan jouw hoofdproject. Bang dat je geen project vindt die je echt leuk vindt? Geen zorgen! Je ontvangt een catalogus van ongeveer 400 projecten in alle hoeken van België: van engagement voor de rechten van migranten, tot ondersteuning in dierenasiels, tot animatie of de organisatie van culturele evenementen, boerderijwerk of milieueducatie voor jongeren. Kortom, tientallen projecten, het ene wat uitdagender dan het andere, afhankelijk van wat bij jou past! Dankzij jouw betrokkenheid bij deze projecten draag jij je steentje bij en zorg je ervoor dat onze maatschappij in de juiste richting evolueert!

Ben je geïnteressererd in de Samenlevingsdienst en wens je meer informatie?

Schrijf je in voor een infosessie in jouw regio door op de link te linken!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Documentalist

  Schindler SA/NV Studentenjob
  1620 Drogenbos
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Statuut:
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid