4 startende ingenieurs vertellen over hun werkervaring bij Aquafin | Student Life | Student.be

4 startende ingenieurs vertellen over hun werkervaring bij Aquafin

Ingenieur bij Aquafin

Als young potential bij Aquafin krijg je de kans om je steentje bij te dragen aan maatschappelijk relevante en innovatieve projecten. Samen met 1100 collega’s zet je je in voor propere waterlopen en een beter leefmilieu in harmonie met water. 

Tal van uitdagende projecten liggen op je te wachten: de bouw of renovatie van rioleringen en waterzuiveringsinstallaties van A tot Z opvolgen, rioolstelsels analyseren en verbeteren, hemelwaterplannen opstellen om wateroverlast te vermijden en de gevolgen van de klimaatopwarming op te vangen,… als ingenieur bij Aquafin kan je je talent voor techniek en bouwkunde zeker kwijt! Wij vroegen 4 startende ingenieurs hoe ze hun job bij Aquafin tot nu toe ervaren. Benieuwd naar hun verhalen? Je ontdekt ze hieronder! 

Veel verantwoordelijkheid en uitdagende projecten

Nele is ingenieur hydraulische studies en vertelt over haar ervaring als young potential: “Voor mij betekent dit als starter alle kansen krijgen om mee te draaien in een groot bedrijf, met veel verantwoordelijkheid”, verder vertelt Nele over haar day to day job. “Voorlopig is mijn eigen functie nog erg uitdagend. Ik krijg de kans om mee te werken aan innovatieve projecten en om ook buiten het standaardpakket van taken aan andere dingen mee te werken.”

Uitgebreid opleidingstraject 

Het levenslang leren is voor Anouk, ingenieur hydraulische studies, heel belangrijk: “Als starter krijg je een uitgebreid opleidingstraject in de Aquafin Academy zodat je een vliegende start kan maken. Aquafin zet echt in op opleidingen, je krijgt de kans om te blijven groeien, ook na een aantal jaar loopbaan. Daarnaast leer je dankzij het opleidingstraject bij de start van je carrière ook meteen heel wat collega’s kennen.”

Stevig vangnet

Ruben, projectmanager bouwkunde, vindt het belangrijk om een stevig vangnet te hebben, en dat is zeker het geval bij Aquafin: “Een zeer belangrijke factor om de eerste maanden de integratie binnen Aquafin te bevorderen, waren de jonge collega’s. Dit maakte dat we steeds bij elkaar terecht konden om onze vragen te stellen en het zorgde ook voor een goede sfeer. Bij de meer ervaren collega’s konden we ook steeds terecht. Het “buddy”-project waarbij een collega een nieuwkomer de eerste maanden opvangt, is ook wel een troef om nieuwe collega’s wegwijs te maken binnen Aquafin.” 

Familiale bedrijfscultuur

Anouk getuigt over de open en huiselijke bedrijfscultuur (de zogenaamde Aquafin-familie): “Er heerst een heel open sfeer en een sterke betrokkenheid. Ook als starter kan je gemakkelijk je vragen kwijt, iedereen is heel behulpzaam.” 

Je steentje bijdragen aan een duurzamere maatschappij

Anouk vindt het ook belangrijk dat ze kan meewerken aan een duurzamere maatschappij: “Als gebiedsingenieur krijg ik de kans om mee te werken aan propere waterlopen van aan de bron. Via onze modellen en terreinkennis analyseren we de bronnen van vervuiling en gaan we op zoek naar een duurzame oplossing. We denken mee na hoe we tot een klimaatrobuust ontwerp kunnen komen en duurzaam kunnen omspringen met regenwater.”

Interne mobiliteit

Sacha is projectmanager bouwkunde en voor hem is het voornamelijk de jobrotatie die hem aanspreekt: “Interne mobiliteit en jobrotatie zijn binnen Aquafin perfect mogelijk.”

Flexibele werkgever

Ook de flexibele werkuren zijn een belangrijk punt voor Sacha: “Een groot voordeel bij Aquafin is dat we ons werk zelf mogen plannen en regelmatig van thuis kunnen werken (ook mede door corona) via flexibele werkuren.”

Interesse om je carrière bij Aquafin te lanceren? Ontdek hieronder de openstaande vacatures en ga ervoor!

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Projectmanager Bouwkunde

  Aquafin Startersjob
  2630 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid