4 tips om te slagen voor het interview van een Business School | Student Life | Student.be

4 tips om te slagen voor het interview van een Business School

Interview Business School

Droom je ervan om binnenkort aan een Business School te studeren? Een grote en vooral leerrijke uitdaging, dat staat vast! Maar… je moet eerst nog een aantal watertjes doorzwemmen vooraleer je aan je opleiding zal kunnen beginnen. Geen paniek, Student.be helpt je met de volgende tips alvast om het interview zonder kleerscheuren te doorstaan! 

1. Zorg dat je de vraag "Waarom kies je voor onze school"? kunt beantwoorden

Interviews zijn vaak moeilijk te voorspellen, maar gelukkig zijn er nog een aantal zekerheden! Bij een interview voor een Business School krijg je ongetwijfeld de vraag “waarom kies je voor onze school”? voorgeschoteld. Hoog tijd om hier dus even heel goed over na te denken! Probeer in je antwoord zowel specifiek als authentiek te zijn, zodat je je meteen al kan onderscheiden van andere kandidaten. Hou het ook niet bij enkele sleutelwoorden die je op papier zet, maar oefen luidop zodat je formulering helemaal ‘on point’ staat!

2. Doe de KAZI-test

Naast de vraag “waarom kies je voor deze school” kan je er ook zeker van zijn dat ze naar jouw sterke en zwakke punten zullen peilen. Helemaal geen evidentie om hierop een goed en eerlijk antwoord te formuleren. Student.be is er om je te helpen! Om jezelf beter te leren kennen en goed te weten waar je sterk in bent, raden we je aan om de KAZI-test uit te voeren. Aan de hand van een aantal vragen ontdek je wat jouw twee belangrijkste teamrollen en twee belangrijkste werkwaarden zijn. Zo kan je je antwoord op de vraag meteen staven, want KAZI is een wetenschappelijk gevalideerde tool! Doe de test hier

3. Neem een abonnement op The Economist

Als toekomstige zakenman/vrouw ben je maar beter op de hoogte van wat er zoal gebeurt in de wereld. Wel, daar hebben wij een eenvoudige én voordelige oplossing voor: neem een abonnement op The Economist aan een voordeeltarief dankzij 4UCAMPUS! Elke week ontvang je jouw wekelijkse portie Europees- en wereldnieuws, gaande van politiek, financiën en het bedrijfsleven, tot wetenschap, technologie en kunst. Met exlusieve studentenkortingen tot maar liefst -70% tover je jezelf in ‘no time’ om tot een echte zakenman/vrouw! Ontdek de superdeals hier!

4.  Trek je fancy outfit aan

Bij sommige sollicitatiegesprekken ben je niet verplicht om in kostuum of een elegant kleedje voor de dag te komen. Bij Business Schools verwachten ze echter dat je wel degelijk formeel (zoals een echte zakenman- of vrouw ?) komt opdagen. Daarom raden we je aan om goed op voorhand te beslissen welke outfit je zal dragen, zodat je nog voldoende tijd hebt om deze tiptop in orde te brengen! 

 Outfit check, voorbereiding check? go for it! Student.be wenst je alvast heel veel success toe.

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid