Vijf redenen om te werken bij Politie Antwerpen | Student Life | Student.be

Vijf redenen om te werken bij Politie Antwerpen

5 redenen om bij Politie Antwerpen te werken

Een job bij de politie, maar dan … ANDERS. Halt! Want wat betekent dat nu eigenlijk? De stad is ANDERS, dus zijn de uitdagingen groter. Het materiaal is ANDERS, dus wordt jouw job gemakkelijker. De aanpak is ANDERS, dus wordt werken interessanter. Laat jij binnenkort de schoolbanken voor wat ze zijn en heb je goesting om bij de politie aan de slag te gaan? Hier zijn vijf redenen waarom je voor Politie Antwerpen moet kiezen. En nee “Je Antwaarps zal een pak beter worden”, staat niet in het lijstje.

1. De stad als werkplek

Ja, je gaat aan de slag in de grootste stad van Vlaanderen. En die staat nooit stil. Antwerpen is tegelijkertijd woonstad, havenstad, winkelstad, diamantstad, studentenstad – kan je meteen fijne herinneringen ophalen - én toeristische trekpleister. Straf hé? Het betekent vooral dat er voor de politie overal uitdagingen liggen én dat geen enkele dag dezelfde is. Solliciteer en maak van ’t stad jouw (eerste) werkplek.

2. Vernieuwend

Politie Antwerpen innoveert de politiewereld. De zone is zowel in België als internationaal een voorbeeld voor al wie mee vooruit wil. Om het met een voetbalvergelijking te zeggen: PZA speelt in de Champions League! En ze spelen de pannen van het dak. De combi’s zijn uitgerust met de nieuwste technologie, er wordt resoluut gekozen voor state-of-the-artmateriaal en het databeheer is revolutionair. De ‘Antwerpse’ politieapp FOCUS is een goed voorbeeld van innovatief denken. Met één druk op de knop kunnen medewerkers alle verschillende databanken raadplegen; het strafregister, het rijksregister en de databank met nummerplaten. Wie de app ontwikkelde en er als eerste mee op pad ging? Helemaal juist, Politie Antwerpen.

3. HR-beleid

Werken bij de politie is plezant én geeft bakken voldoening, dat klopt als een bus. Maar het is niet altijd gemakkelijk. Politie Antwerpen hecht net daarom veel belang aan een professionele omkadering. De zone biedt onder andere stressmanagement, interessante opleidingen en een work-lifebalans op maat. Omdat innoveren een prio 1 is – heb je hem? - test Politie Antwerpen momenteel ook tijd- en plaatsonafhankelijk werken uit. In de toekomst moet zowel operationeel als burgerpersoneel van dit systeem gebruik kunnen maken. Jij ook?

4. Schaalgrootte

Antwerpen heeft een van de grootste politiekorpsen van het land. En dat heeft zo zijn voordelen: een groot en buitengewoon gevarieerd jobaanbod, duidelijke communicatie want geen versnippering en tal van doorgroeimogelijkheden. Actie met de operationele politie of ondersteuning bieden als burgerpersoneel? De keuze is aan jou. Zowel avontuurlijke mensen als zorgende handen en administratieve toppers kunnen hier grote sprongen vooruit maken.

5. Maatschappelijke impact

Bij de politie ben je van belang voor elke inwoner, elke pendelaar, elke student en elke toerist. Ja, best veel verantwoordelijkheid! We focussen ons in de eerste plaats op de politionele taken, maar onze rol in de maatschappij is ook meer dan dat. We zijn vandaag Google Maps, morgen crisismanager en overmorgen slachtofferhulp. Aanpassen, kritisch denken, respect geven én respect krijgen, daar gaat het om.

Pak het ook ANDERS aan. Studeer af en solliciteer bij Politie Antwerpen.

Hieronder vind je alvast een greep uit de openstaande vacatures bij de Politiezone Antwerpen. Student.be wenst je alvast een boeiende carrière toe! 

 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid