5 redenen waarom jij dit jaar een zomercursus moet volgen | Student Life | Student.be

5 redenen waarom jij dit jaar een zomercursus moet volgen

Na de feestdagen lijkt de maand januari lang en somber. Het ideale moment om weg te dromen bij de zomervakantie van 2017. Onze partner EF Education First geeft je 5 redenen waarom jij dit jaar een zomercursus moet volgen.

  1. Snel een taal leren

Of je nu je kennis van een bepaalde taal wilt verbeteren of een nieuwe taal wilt leren, een zomercursus in het buitenland is de ideale manier om een taal snel en efficiënt te beheersen. Wat je in het klaslokaal leert pas je meteen toe in de praktijk. Babbelen met de lokale bevolking, medestudenten en ervaren leerkrachten zal het taalverwervingsproces extra versnellen.

  1. Ontdek een nieuwe cultuur

Op zomercursus leer je het gastland kennen als een local. Je bent niet langer een toerist die alles van de zijlijn meemaakt, maar je maakt deel uit van de lokale gemeenschap. Als je een volledige onderdompeling wil kan je verblijven bij zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen. Krijg gerechten van de plaatselijke keuken op je bord en ontdek een nieuwe cultuur vanop de eerste rij.

  1. Maak internationale vrienden

Het grote voordeel van een zomercursus in het buitenland is dat je snel nieuwe vrienden maakt. Jullie hebben namelijk al meteen iets gemeenschappelijk: jullie houden van een bepaalde taal of land en zijn niet bang om te reizen. Maak vrienden uit alle hoeken van de wereld, zo heb je binnenkort overal een gratis slaapplek.

  1. Krijg meer zelfvertrouwen

Alleen reizen naar het buitenland is een unieke ervaring om meer zelfvertrouwen te krijgen. Stap uit je comfort zone en krijg meer zelfvertrouwen door te integreren in een nieuwe cultuur. Je zet je over de angst om een vreemde taal te spreken en druft fouten te maken. Beetje bij beetje leer je die nieuwe taal vloeiend spreken.

  1. Beleef de tijd van je leven

Tijdens je zomercursus kan je deelnemen aan verschillende sportieve, culturele of artistieke activiteiten of mini-reisjes. Je zal je nooit vervelen op een zomercursus. Je beleeft een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten.

Heb je interesse in een zomercursus met EF? Vraag je gratis brochure vandaag nog aan of bel met ons EF België team op het nummer:  03 202 30 70.

duits leren in Berlijnengels leren in Cambridge

Engels leren en reizen in ChicagoHawai ontdekken en engels leren

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid