5 tips om als student gewoon de actualiteit te volgen! | Student Life | Student.be

5 tips om als student gewoon de actualiteit te volgen!

Voor wie niet geïnteresseerd is in de actualiteit: er zijn trucs om het nieuws te volgen zonder al te veel moeilijkheden. Het is als student belangrijk om te onthouden dat de wereld beweegt en dat er dingen gebeuren. Kennis van heden en verleden is de sleutel tot de toekomst. Gelukkig zijn wij de volwassenen van deze toekomst, en met deze tips kunnen wij up to date blijven:

Volg op sociale netwerken de kranten en websites die kwaliteitsvol zijn. Het nieuws komt dan automatisch voorbij als je naar je nieuwsfeed kijkt. Alleen al het lezen van de koppen geeft een idee van wat er om je heen gebeurt. Maar het kost natuurlijk ook niet veel tijd om het hele artikel te lezen... Waarschuwing: het nieuws op het net moet gefilterd worden en niet alle kranten zijn de moeite waard. Heb een kritische geest.

Als je excuus is dat krantenabonnementen te duur zijn, is de oplossing de 4u Campus website die tot 80% korting op abonnementen biedt. Dit geldt niet alleen voor nieuwspublicaties, maar ook voor vakbladen (geneeskunde, vrijetijdsbesteding, sport, enz.). Bekijk hun website hier. En dan is er elke dag de gratis krant "Metro" beschikbaar in elk metro station, treinstation, etc.! Deze krant geeft je een kort overzicht van het dagelijkse nieuws.

Omdat smartphones tegenwoordig behoorlijk populair zijn, is de volgende tip om bijvoorbeeld kranten-applicaties te downloaden. Sommige bieden gereduceerde versies van de artikels gratis aan. Wanneer je op de bus zit of wacht op een aasluiting, open je de applicatie van de krant De Morgen, De Tijd, of De Standaard in plaats van 10 keer per minuut je Facebook-nieuwsfeed bij te werken die weinig nieuwe dingen toont.

Deel ook het nieuws met de mensen om je heen, bespreek het, vergelijk jouw meningen met die van anderen. Je zal zien dat het de moeite loont! Wie weet, kan het zelfs een onderwerp zijn voor mooie discussie met een vreemdeling...

Ook als je een nieuwe taal leert is het belangrijk om het dagelijkse nieuws (of een deel ervan) te bekijken in de taal die je aan het leren bent. Je neemt namelijk de woordenschat over door het horen of lezen van de vreemde taal en je leert over het nieuws van de dag. Zelfs al begrijp je de eerste paar keer niet alles, geen paniek! De beelden kunnen je helpen en je kennis van de taal zal gaandeweg verbeteren terwijl je bezig bent. De tijd die je besteedt aan het kijken naar het nieuws valt onder je "werk aan Frans, Engels of Spaans" tijd, en maakt deze periode ook veel interessanter.

kortingen voor hoogopgeleide studenten

 

Recente koten

  • {{ studentRoom.total_price | number: 0 }}

    {{ studentRoom.title }}

    {{ studentRoom.zip_code }} {{ studentRoom.city }}
    {{ studentRoom.accommodation_type_text }} {{ studentRoom.total_available_rooms }} {{ studentRoom.rent | number: 0 }} huur {{ studentRoom.charges | number: 0 }} extra kosten
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid