5 tips om van thuis uit te blijven leren | Student Life | Student.be

5 tips om van thuis uit te blijven leren

5 tips om te blijven leren van bij jou thuis

Na slechts een week aan je huis gekluisterd te zitten, ben je al moe van al die series en ben je bang om het ritme van je studie te verliezen... Maak je geen zorgen, er zijn vandaag de dag veel manieren om van thuis uit te blijven leren. Of je nu je algemene cultuur wilt verrijken, een nieuwe taal wilt leren of gewoon gefocust wilt blijven op je studie, wij geven je enkele tips om je hersenen te blijven stimuleren!

1. Reviseren met behulp van Youtube Tutorials

Misschien gebruik je Youtube al tijdens de blokperiode wanneer je een economisch concept, een statistische formule, een filosofische theorie of een hoofdstuk over grammatica van een taal niet volledig begrijpt. Dus... tijdens de coronagekte kan je je tijd nuttig besteden door bepaalde stukken leerstof die je niet goed begrijpt, even grondig te bestuderen aan de hand van een Youtube Tutorial! Dit is de ideale manier om jouw kennis uit te breiden en je helemaal klaar te stomen voor de komende examenperiode!

Wil je je tijd liever gebruiken om iets nieuws te leren? Ook dat kan aan de hand van Youtube Tutorials, denk maar aan lessen Spaans of Italiaans, kookcursussen... wie weet ontdek je zo wel een nieuwe passie! 

2. Neem de tijd om boeken te lezen... 

Lezen, dat betekent reizen, je openstellen voor de wereld, jezelf verder ontplooien en nieuwe dingen ontdekken. Als je een echte boekenwurm bent, dan weet je dat ongetwijfeld! Ben je geen boekenfan? Dan is dit misschien wel de ideale periode om je te laten verleiden... Lezen kan ook een goede manier zijn om bezig te blijven met jouw vakken. Aan het begin van het semester heb je misschien wel een lijst gekregen met verplichte of aanbevolen lectuur. Je hoeft helemaal niet weer te wachten tot de blokperiode er is, je kan er nu al aan beginnen! Heb je geen suggesties gekregen? Dan kan je altijd je docenten contacteren, ze zullen je met plezier enkele tips geven! 

3. ... en kwaliteitsvolle informatiebronnen

Ben je het beu om kortstondig op de hoogte gehouden te worden van het nieuws op het internet en wil je meer tijd nemen om échte, volledige artikelen te lezen voer onderwerpen die jou interesseren? Vastgekluisterd aan je huis, heb je nu heel veel tijd om te lezen, je te informeren en bij te leren! Wat is er beter dan kwaliteitskranten -en tijdschrijften rechtstreeks in je mailbox of je brievenbus te ontvangen, en dat met fikse kortingen? Wil je op de hoogte blijven van wat er vandaag in de wereld gebeurt (naast het coronavirus... ;-))? Bij 4UCAMPUS kan je als student genieten van kortingen tot maar liefst -79%. Ga naar de website en vind het abonnement dat het beste bij jou past. 

4. Update jouw notities

Waarom wachten tot de blokperiode om je lessen op orde te krijgen? Nu heb je tijd zat om je notities, samenvattingen en inhoudstafels voor te bereiden! Zo vermijd je alvast onnodige stress tijdens de blokperiode. Hoe kan je je notities updaten? Raadpleeg notties van vorige jaren of belangrijke naslagwerken, herbekijk de powerpoints... Zo heb je meteen iets nuttigs om je de komende weken mee bezig te houden! 

5. Maak culturele uitstapjes vanuit je zetel

Sinds de coronacrisis hebben ook alle culturele instellingen de deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben veel kunstenaars, musea en websites hun middelen gratis ter beschikking gesteld om zo de cultuur in stand te houden! Zo bieden verschillende websites bijvoorbeeld een catalogus aan van films die je legaal én gratis kunt bekijken. Dat is eens iets anders dan Netflix ;-). Daarnaast kan je ook online via verschillende websites en sociale mediaplatformen concerten of theatervoorstellingen volgen. Tot slot bieden tal van musea een virtuele toer aan. Zo ontdek je tal van nieuwe dingen zonder een euro te moeten betalen.

We wensen jou en je vrienden, familie, collega's... veel goede moed de komende weken! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid