Aan het woord: Toon, Junior Consultant Transaction Services bij PKF-VMB | Student Life | Student.be

Aan het woord: Toon, Junior Consultant Transaction Services bij PKF-VMB

PKF-VMB junior consultant getuigenis

Toon startte als schoolverlater in 2017 als Junior Consultant Transaction Services bij PKF-VMB. Hieronder geeft hij antwoord op een heleboel vragen omtrent zijn eerste werkervaring en het sollicitatieproces bij PKF-VMB. 

Hoe was je eerste contact bij PKF-VMB?

Ik voelde me bij het eerste contact al onmiddellijk op mijn gemak. Ook bij de volgende gesprekken had ik steeds fijne contacten.

Heb je niet getwijfeld toen je een jobvoorstel kreeg?

Ik heb er goed over nagedacht. Ik had nog een aantal andere opties, maar de functie was wat ik absoluut wou doen. Een combinatie van cijferanalyse en veel menselijk contact, zowel met klanten als met collega’s. Fijn toch? Ik had bovendien bij alle mensen die ik tijdens mijn sollicitatiegesprekken ontmoet heb een heel goed gevoel, dat is de reden waarom ik zonder twijfel voor PKF-VMB heb gekozen.

Hoe heb je je eerste weken ervaren?

Ik heb veel hulp gekregen van bij het begin, zowel van managers als van seniors. Mijn vragen werden steeds onmiddellijk beantwoord. Men vond het positief dat ik veel vragen stelde, het was nooit een vraag te veel. Het was van bij de start best druk, maar dat was prima. Ik heb tijdens de eerste weken meteen heel veel bijgeleerd.

Je werkt er ondertussen al een jaar, wat vind je zelf van je evolutie?

Ik vind dat ik het 1e jaar heel veel heb bijgeleerd, zowel op vlak van cijferanalyse als op communicatief vlak. Het te woord staan van klanten en overleggen met collega’s is een zeer belangrijk aspect van deze job. De materie wordt ook steeds duidelijker, ik begrijp steeds beter welke zaken belangrijk zijn bij een due diligence of waardering.
Door onze zeer uiteenlopende klantenportefeuille leer je de verschillen tussen de sectoren. Verder heb ik geleerd op welke manier je om moet gaan met elke partij in het verkoopsproces. Bij PKF-VMB kan je altijd terecht bij je collega’s en zit je in een learning while doing proces. Ook het volgen van opleidingen wordt er sterk aangemoedigd. Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat ik het afgelopen jaar grote sprongen heb gemaakt in mijn ontwikkeling.

Waarom zou een schoolverlater bij PKF-VMB moeten beginnen?

Omdat je veel feedback krijgt, je onbeperkt vragen kan stellen en al snel de vrijheid krijgt om zelf ook je bijdrage aan een project te leveren. Aangezien PKF-VMB niet té groot is, kan je rechtstreeks profiteren van de ervaring die managers en partners hebben. Ik denk dat je in weinig bedrijven zo’n direct contact hebt met mensen van het hoogste niveau. Verder zijn we ook wel echt een goed team. Bovendien heb je ook nog een goede work-life balans.

Zie je voldoende opportuniteiten om nog lang te blijven?

Absoluut. Ik wil graag doorgroeien naar senior niveau en ook daarna zie ik nog voldoende mogelijkheden om door te groeien naar manager en zelfs senior manager. Voor je het weet zijn we zo 10 jaar verder en heb ik me geen moment verveeld. Het is overigens niet alleen de mogelijkheid om door te groeien die opportuniteiten levert, maar ook het feit dat geen enkele opdracht hetzelfde is. Aan uitdagingen geen gebrek hier!

Om af te sluiten: wat vind jij de grootste troeven bij PKF-VMB?

De collegialiteit en hulpvaardigheid,  en zeker ook het leertraject. Daarnaast houden ze echt rekening met een work-life balans en hebben ze oog voor de fun-factor.

Heeft Toon je warm kunnen maken om ook bij PKF-VMB aan de slag te gaan? Neem dan zeker hier een kijkje en ontdek de openstaande functies! 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid