Young Graduates gewilde kandidaat bij transformatie banken | Student Life | Student.be

Young Graduates gewilde kandidaat bij transformatie banken

Het ouderwetse beeld van een afstandelijk gebouw met statige medewerkers maakt plaats voor laagdrempelige kantoren met een professionele huiskamersfeer en bankieren op afstand.

Het beeld van een afstandelijk gebouw met statige medewerkers maakt plaats voor laagdrempelige kantoren met een professionele huiskamersfeer en bankieren op afstand. Na de financiële crisis van 2008 heeft de bankensector een grote klap gekregen en dat maakte verandering onvermijdelijk. Nu, meer dan 10 jaar hebben grote verschuivingen plaatsgevonden:

  • Reorganisaties
  • Digitale transformering
  • Cyberrisico’s
  • Vergrijzing
  • Fin-tech
  • Kunstmatige intelligentie

Door digitalisering en de opkomst van nieuwe technologieën kunnen computers routinematige werkzaamheden overnemen waardoor de mens zich op belangrijke zaken kan richten. Ondertussen gaat de generatie baby boomers ook langzaam maar zeker richting hun afscheid. Deze verschuivingen geeft Young Graduates en starters met digitale skills mooie kansen! 

Nieuwe profielen

Als gevolg van de diverse ontwikkelingen vraagt de bankensector om een nieuw type medewerker. Een medewerker die niet schrikt van verandering en techonologie. Zo hebben banken momenteel een dringende behoefte aan IT- en complianceprofielen. Jij als Young Graduate kan perfect in dat gat springen. Wanneer je voor een want werkt, ben je in een dynamische onderneming waarin jij als professional centraal staan. Door coaching on the job en de beschikking over opleidingen, werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

Vliegende start maken

Bij welke bank zou je binnenkort kunnen starten? Initiatiefrijke studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een traineeship van Belfius. Of natuurlijk een van de andere toffe jobs. Na jaren powerpoint sheets bekijken en theorie bestuderen op de unie, mag je bij Belfius direct starten met strategische projecten. Wees niet angstig, je wordt niet direct in het diepe gegooid, want de traineeship bestaat uit een combinatie van opleidingen en begeleding met een uitstekende verloning

Wanneer je bij een bank werkt, heb je een belangrijke rol in de samenleving. Oftewel een super relevante baan: zodat ondernemers ideeën kunnen realiseren, koppels een huis kunnen kopen en studenten efficiënt kunnen bankieren! De bank van vandaag is eenvoudig, digitaal en transparant. Bundel je talenten en werk mee aan de bank van morgen!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid