Bernard getuigt over zijn werkervaring als Junior Software Engineer bij Barco | Student Life | Student.be

Bernard getuigt over zijn werkervaring als Junior Software Engineer bij Barco

Software Engineer bij Barco

Bernard studeerde in 2017 af als Master of Science in Computer Science Engineering aan de Universiteit Gent. Tijdens zijn opleiding liep hij 2 maand stage als Software Engineer bij Solvace, waarna hij de smaak te pakken had om na zijn studies full time als Software Engineer aan de slag te gaan. Ondertussen is hij al 3 jaar aan de slag bij Barco en deelt hij graag zijn ervaring met jou! 

Distance learning.com laude- The weConnect virtual classroom: iets voor jou? 

Hoe verliep het afstandsonderwijs voor jou als (bijna afgestudeerde) student tijdens corona? Onze gok: het was waarschijnlijk niet altijd even gemakkelijk om verbonden te blijven. Bij Barco slaan we een nieuwe weg in. Met ons weConnect virtuele klaslokaalbieden we universiteiten en studenten een oplossing die een live en actieve samenwerking mogelijk maakt, net zoals in een gewone klas. Weg met het passief volgen van online live webinars, gedaan met het eenrichtingsverkeer.  

Versterk ons softwareteam en ‘make the magic happen’!

We laten graag even Bernard Cluyse aan het woord, die sinds 2016 als Junior Software Engineer deel uitmaakt van het softwareteam bij Barco:  

"We zijn een klein, jong team van Software Developers, die samenwerken in een wendbare en snel veranderende omgeving. Communicatie en kennisdeling zijn belangrijke waarden binnen ons team, en we besteden veel tijd aan de interactie met onze klanten. Wanneer we niet bezig zijn met het verbeteren van het product, kunnen we onze tijd besteden aan het verbeteren van onze tools en onze processen.

We staan in nauw contact met onze klanten. Ik werk met verschillende programmeertalen zoals Javascript en Python, en technologieën zoals Meteor, Node.js, Electron, Angular, Jenkins,…

Natuurlijk is er ook tijd om te chillen! Tot voor kort speelden we pingpong tijdens de lunch en hadden we regelmatig teamborrels op vrijdag. Tegenwoordig ontmoeten we elkaar online. Sinds begin mei gaan we geleidelijk aan terug naar kantoor en wisselen we telewerk af met een werkdag op kantoor.”

We zijn momenteel op zoek naar een Junior Software Engineer om ons team te versterken. Hieronder geven we je alvast enkele mogelijke taken die je zal uitvoeren:

  • Helpen bij het transformeren van ons systeem om webRTC volledig te gebruiken in alle toepassingen
  • Het verbeteren van de geluidskwaliteit bij virtuele conferenties door integratie met bestaande oplossingen, of het creëren van eigen oplossingen.
  • Gebruikerslokalisatie door een combinatie van meerdere technologieën
  • Het creëren en implementeren van de nieuwste look voor onze toepassing

 Word jij binnenkort ook lid van het Barco-team? Neem snel een kijkje naar de vacature hieronder en ga ervoor!

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid