Bij SD Worx is solliciteren een spel | Student Life | Student.be

Bij SD Worx is solliciteren een spel

Bij SD Worx is solliciteren een spel

Nieuwe payrollmedewerkers aantrekken met een spel, dat is wat we vorig jaar opgestart hebben en dit jaar opnieuw herhalen. “Samen met Levanto, een vzw die zowel werkzoekenden als werkgevers ondersteunt bij hun zoektocht, ontwikkelden we het spel ‘Expeditie Werk’. Het spel is gericht op laatstejaarsstudenten en starters”, vertelt Tony Swinnen, HR Talent & Development Specialist.

De spelregels

Het spel bestaat uit vier opdrachten. Deelnemers worden in groepen opgedeeld en moeten samen drie opdrachten tot een goed einde brengen. Gaandeweg leren ze zo SD Worx en onze INSPIRE-waarden beter kennen, komen ze meer te weten over wat de job precies inhoudt en leren ze een vraag van een klant analyseren en oplossen.

De voordelen? Eigenlijk is het voor beide partijen een leerrijke ervaring. De kandidaten leren zichzelf beter kennen, via een reflectiemoment. Ze staan dan even stil bij hoe ze het er in groep vanaf hebben gebracht en hoe ze individueel hebben gepresteerd. Wij leren ook de kandidaat kennen.

Enthousiaste feedback

Vorig jaar speelden we het spel reeds tweemaal. Van de deelnemers aan het spel zijn er ongeveer de helft die volgens ons kans maken om hun carrière bij SD Worx te starten. Het spel viel ook bij de deelnemers in goede aarde: “Het was volgens de deelnemers een leuke manier om te solliciteren, want het is minder stresserend en de perfecte manier om het bedrijf en de job te leren kennen.”

Wat brengt de toekomst?

Op 25 april 2018 is er een nieuwe editie van het rekruteringsspel. Via event-vacature  “Payroll Consulent : klaar voor ‘your move’?”, kan je je alvast kandidaat stellen. Klik hier om meer te weten te komen over de event.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  MAINTENANCE TECHNICIAN

  Hays Startersjob
  9120 Kallo (Beveren-Waas)
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid