De hogeschool niets voor jou? Absoluut wel! | Student Life | Student.be

De hogeschool niets voor jou? Absoluut wel!

Online opencamupsdag Thomas More op 2 September

Weet je nog niet zeker of je wel wil verderstuderen? Kom je misschien uit een TSO- of BSO-richting en denk je dat dat verderstuderen allemaal niets voor jou is? Tijd om daar verandering in te brengen! Volg een tweejarige graduaatsopleiding bij Thomas More-hogeschool en maak je klaar voor een mooie toekomst op de arbeidsmarkt.

Graduaatsopleidingen: what’s in a name? 

Wat?

De graduaatsopleidingen aan Thomas More bedragen tussen de 90 en de 120 studiepunten. Dit betekent dat je ofwel anderhalf jaar studeert (90 studiepunten), ofwel twee jaar (120 studiepunten). Tijdens dit voltijdse traject ben je gemiddeld 5 dagen per week met je studies bezig (combinatie van lessen en werkplekleren). 

Thomas More biedt ook de mogelijkheid om deeltijds een graduaatsopleiding te volgen, dan duurt je traject wel iets langer (gemiddeld 3 jaar). Maar op deze manier kan je jouw opleiding gemakkelijk combineren met bijv. een job. Daarnaast kan je ook steeds een individueel studietraject op jouw maat aanvragen.

Het aanbod van graduaatsopleidingen bij Thomas More is zeer ruim, gaande van technische opleidingen tot businessopleidingen en sociale opleidingen. Je hebt bovendien campussen in Antwerpen, Geel, Herentals, Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Niklaas én Turnhout. Wil je dichtbij huis studeren, of net niet? Dat kies je dus helemaal zelf! Benieuwd naar jouw keuzemogelijkheden? Neem dan hier een kijkje. 

Voor wie?

Graduaatsopleidingen zijn bedoeld voor studenten die het niet (onmiddellijk) zien zitten om een bacheloropleiding (3 jaar) te volgen, maar toch graag willen verderstuderen. De opleidingen zijn geschikt voor studenten die graag hun handen uit de mouwen steken en voor studenten die baat hebben bij lessen in kleinere groepen waar de theorie aangeleerd wordt door herhaling en veel praktijkgerichte oefeningen. 

De meeste studenten binnen de graduaatsopleidingen aan Thomas More hebben een BSO- of TSO-opleiding achter de rug. En da’s prima, want voorkennis is helemaal niet vereist. Een grote portie motivatie en goesting is de belangrijkste sleutel tot succes! 

Getuigenis 

“Mijn tip? Niet twijfelen, gewoon doen! Ik heb lang getwijfeld omdat ik dacht dat ik een te zwakke basis had vanuit BSO voor een opleiding aan de hogeschool, maar als je het wil, dan lukt het je zeker! Ik ben zelfs heel trots op mezelf dat ik mijn eerste academiejaar heb afgerond zonder herexamens, terwijl er anderen zijn met een hogere vooropleiding die meer moeilijkheden ervaren.”​

Indera – graduaatsstudente Orthopedagogische Begeleiding

Voordelen

1. Praktijkgericht

 De lessen worden heel sterk praktijkgericht aangeboden. Er wordt telkens een klein stukje theorie uitgelegd die dan verder wordt toegelicht aan de hand van oefeningen. Centraal in de graduaatsopleidingen staat ‘werkplekleren’. Al van bij de start van je opleiding ga je aan de slag op de werkvloer en leer je al doende, onder begeleiding van een werklplekmentor en je supervisor op school. Tegelijk kom je ook regelmatig naar school en wordt relevante theoretische kennis gekoppeld aan jouw praktijkervaring. Je leert theorie die écht relevant is en die je nodig hebt om een volwaardig expert te worden in jouw vakgebied.  

2. Je bent een échte student

Als graduaatsstudent ben je net zoals alle andere studenten aan Thomas More een échte hogeschoolstudent. Op elke campus zijn er leuke ontmoetingsplekken voor studenten om samen te ontspannen, iets te eten en drinken of om te studeren. De dienst Studentenvoorzieningen (STUVO) van de hogeschool staat ook steeds voor je klaar met veel informatie, tips en ondersteuning. Of wat dacht je er van om je aan te sluiten bij een studentenclub? Ook die hebben we op elke campus!

3. Mooie jobtoekomst

Een student die een graduaatsdiploma behaalt, heeft veel kansen op de arbeidsmarkt. Met je praktijkkennis heb je bovendien vaak echt een streepje voor. Daarnaast kan je misschien wel vast beginnen waar je tijdens het werkplekleren aan de slag was! 

Heb je interesse in de graduaatsopleidingen van Thomas More? Schrijf je nog in voor de Online Opencampusdag op woensdag 2 september en stel al je vragen meteen live, zodat al je twijfels weggenomen kunnen worden!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid