De perfecte werkplek voor schoolverlaters | Student Life | Student.be

De perfecte werkplek voor schoolverlaters

Op de financiële afdeling van Telenet kreeg Toon Torfs zijn creatieve ei onvoldoende gelegd. En dus trok hij zijn stoute schoenen aan en vroeg zijn werkgever om een verhuis naar de marketing. Eén keer raden of het gelukt is.

Van finance naar marketing. Hoe onwaarschijnlijk de sprong ook lijkt, voor handelsingenieur Toon Torfs (27) was het een logische keuze. Na twee jaar op de financiële dienst van Telenet zag hij zijn werk graag breder en creatiever worden. “Ik was bang om te veel expert te worden. De cijfers en die wetenschappelijke-analytische benadering daagden me te weinig uit.”

Tot dat inzicht kwam hij toen hij binnen het Young Graduates-programma samen met de andere starters over innovatie mocht brainstormen. “’Bedenk iets nieuws voor je bedrijf’, luidde de opdracht. Ik vond dat zo plezant dat het lastig was om nadien terug aan mijn gewone job te beginnen. Voor mij was dat het signaal dat er iets moest veranderen.” Zijn leidinggevende stimuleerde hem alvast om over zijn toekomst na te denken. ’Waar wil je over twee jaar staan?’, klonk het tijdens het evaluatiegesprek. “Dat was helemaal niet zo helder. Het heeft zeker een tijd geduurd voor ik mijn wensen en ambities op een rij had. Maar zodra ik die uitgesproken had, ging het snel. Voor ik het goed en wel besefte, zat ik bij de marketing.”

Leer het via Learnit

Als productmanager denkt Toon na over producten en diensten die Telenet op de middellange en lange termijn kan aanbieden en zet hij op papier welke investeringen daarvoor nodig zijn. Niet makkelijk, maar geluk

kig zijn er altijd wel hulpvaardige collega’s in de buurt. En er is natuurlijk het Learnit-platform waar hij zich voor allerhande opleidingen kan inschrijven. “Je bij het handje nemen en zeggen wat goed voor je is, dat doen ze hier niet. Ze verwachten dat je zelf initiatief neemt.” Een groot voordeel, vindt Toon. “Want het maakt dat je zelf nieuwe wegen kunt verkennen. Daarom ook vind ik Telenet zo’n goeie werkgever voor starters. Wie goesting heeft om erin te vliegen, krijgt hier alle kansen.”

Ontdek hier het Young Graduate Programma van Telenet: goo.gl/ggrnfj 

 

 

 

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid