De voordelen van bij een multinational te werken | Student Life | Student.be

De voordelen van bij een multinational te werken

De voordelen van bij een multinational te werken zijn onder andere de multiculturele omgeving, de internationale carrière, de internationale reizen en de leuke extra's

Ben jij op zoek naar je eerste job? Dan kan een job bij een multinational een goede zet zijn voor je verdere carrière. Naast de naamsbekenheid van deze bedrijven, heeft een multinational veel te bieden:

Werken in een multiculturele omgeving

Als je bij een multinational aan de slag gaat, beland je onvermijdelijk in een multiculturele omgeving. Je werkt samen met mensen uit verschillende landen met verschillende achtergronden. Deze cultureel diverse werkomgeving geeft je nieuwe inzichten en is goed voor je taalbeheersing.  Daarnaast biedt deze de omgeving de juiste voorbereiding voor een internationale carrière. Als graag in het buitenland zou werken, kan een job bij een multinational jou het zelfvertrouwen geven dat je miste om deze droom waar te maken. Je bouwt namelijk een internationaal netwerk op en je kan “on the job” ervaren of deze omgeving iets voor jou is, zonder eerst te moeten verhuizen.

Verhoogde waarde op de arbeidsmarkt

Bedrijven gaan tegenwoordig steeds meer internationale samenwerkingen aan, zowel met leveranciers als klanten. Jouw ervaring in een “global environment” zorgt ervoor dat deze werkgevers jou maar al te graag aannemen. Ze weten dat jij goed kan functioneren binnen deze omgeving en dat je over de juiste vaardigheden beschikt om vlot te kunnen samenwerken met verschillende personen in deze context.

Een werkgever met opties

Multinationals hebben vaak een groot aanbod aan cursussen, opleidingen en doorgroeimogelijkheden. Deze doorgroeimogelijkheden zijn er zowel bij het filiaal waar je werkt, als bij filialen in andere landen. Het grote voordeel aan overgeplaatst worden naar een ander filiaal is dat verhuiskosten en dergelijke gedekt worden door het bedrijf. Op deze manier kan je dus relatief goedkoop naar een ander land, en hoef je niet altijd huidige woonst op te geven. Daarbovenop ben je zeker van een loon dat marktconform is met het land waar je naartoe gaat.

Mocht je tijdens je loopbaan ontdekken dat je een switch in je carrière wil maken, dan heb je bij een multinational veel meer kans om een andere functie te kunnen invullen. Door de omvang van deze bedrijven hebben ze simpelweg meer jobs in de aanbieding. Omdat ze je al persoonlijk kennen weten de bazen wat ze kunnen verwachten en wordt jouw kans ook groter om een nieuwe job in handen te krijgen.

Leuke extra’s

Bovenop de voordelen die hierboven opgesomd staan, zijn er vaak nog leuke extra’s te scoren. Zo geven salarisenquêtes aan dat de lonen bij multinationals tot 16% hoger liggen dan bij de Belgische bedrijven. Ook hebben deze bedrijven vaak indrukwekkende klanten om voor te werkenDe kans op wat leuke internationale reizen is natuurlijk ook groter. Bij Cisco worden de Young Graduates bijvoorbeeld als onderdeel van hun opleidingsprogramma naar Amsterdam of Polen gestuurd. Mocht dit niet zo zijn, dan heb je nog altijd je internationaal netwerk op om terug te vallen, en op deze manier heb je ook meteen betrouwbare lokale gidsen.

Gerelateerde vacatures

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid