De voordelen van een carrière in de HR wereld | Student Life | Student.be

De voordelen van een carrière in de HR wereld

Dat elk bedrijf om geld draait, hoeft niemand je te vertellen. Maar dat de factor mens dermate belangrijk is voor het succes van de organisatie wordt vaak vergeten. Mensen maken of kraken de business. Was je hier al langer van bewust en wil je je inzetten voor het menselijke kapitaal van een bedrijf? Een Human Resource (HR) carrière kan een mooie richting zijn. Een carrière waaruit je veel voldoening haalt en je steeds voor nieuwe uitdagingen komt te staan. De voordelen van een carrière in HR voor je op een rij.

People's business tot de kern                                                                          

Als je sociaal bent ingesteld, zal een HR functie je veel brengen. Je krijgt in alle vormen te maken met mensen. Van sollicitaties (instroom) tot promotie (doorstroom) en ontslag (uitstroom), je draait je hand er niet voor om. Jij zorgt dat medewerkers zich gehoord voelen met al hun arbeidsvragen. In je functie kijk je naar hoe je het beste in de medewerkers naar boven haalt. Dat doe je door actief coachen, het bieden van opleidingen en het serieus nemen van opmerkingen en klachten.

Jij als vertrouwenspersoon

In de ideale wereld spat de sociale cohesie ervan af op de werkvloer en is er perfecte teamwork op elke afdeling. Helaas laat de realiteit wel eens anders zien. Bij mensenwerk kan onderlinge concurrentie en wrijving ontstaan. Voor medewerkers is de vertrouwenspersoon het eerste aanspreekpunt wanneer het misgaat. Jij treedt op als neutrale factor en kijkt hoe je weer harmonie creëert tussen de partijen. Het efficiënt oplossen van complexe problemen zal je zelfvertrouwen een grote boost geven.

Elke dag is anders

De ene keer heb je een overschot aan reacties op een vacature, de andere keer blijf je maar zoeken naar de speld in de hooiberg. Kwalitatieve mensen werven is geen makkie en het vereist creativiteit om voor elke plek de juiste persoon te vinden. HR omvat zoveel meer dan alleen mensen werven. Je buigt je over HR-vraagstukken zoals het opnemen van verlof, onboarding, ziekmeldingen, salarisonderhandelingen, bonussen, pensioenen en ontslagen. Hierin zoek jij naar ideale mogelijkheden. Voor het bedrijf én de medewerker.​

Helemaal klaar voor een carrière in de HR?

Heb je het gevoel dat een carrière in HR iets voor jou is? Kijk eens bij de vacatures van Agilitas onder dit artikel. Een HR-speler met meer dan 30 jaar ervaring in het creëren van perfecte de match tussen mens en bedrijf. Agilitas onderscheidt zich door hun persoonlijke aanpak en grondige kennismaking richting zowel bedrijven als kandidaten. Een werkgever waar je op diverse vlakken binnen de HR veel zal bijleren.

Dat je verzekerd bent van een dynamische werkomgeving waar jij het verschil kan maken, is wel duidelijk. Nu je ook een overzicht hebt van de voordelen, kun je voor jezelf nagaan binnen welk bedrijf je een HR-functie wilt uitvoeren.

Gerelateerde vacatures

 • 2018-11-28
  =job.status_text

  Uitzendconsulent

  t-groep Startersjob
  B-2800 Mechelen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid