De voordelen van een internationale stage na je studie | Student Life | Student.be

De voordelen van een internationale stage na je studie

Er wordt vaak gezegd dat Vlamingen erg honkvast zijn. Toch wagen steeds meer en meer Young Graduates zich aan een avontuur in het buitenland: van een taalcursus en een gap year tot een internationale stage. Dit artikel vertelt je alvast waarom een stage in het buitenland een goed idee is!

Gunstig voor je carrière

Ben je net klaar met studeren, maar denk je toch nog wat praktische ervaring te missen om de juiste job te krijgen? Een stage is er vaak op voorzien om dit probleem op te lossen. Je krijgt namelijk de kans om veel te leren zonder een te grote prestatiedruk. Meestal is de duur op voorhand bepaald, en omvat de stage voldoende tijd om de functie te leren kennen. En wanneer je dan op zoek gaat naar een eerste job, zal je merken dat die internationale stage met wat voordelen komt: 

 • Het is een mooi pluspunt op je CV. Meer en meer bedrijven gaan samenwerkingen op internationale basis aan, en jij toont hiermee aan dat je perfect binnen deze omgeving past.
 • Een internationale stage laat zien dat jij ondernemingsgeest hebt, over een goed aanpassingsvermogen beschikt en dat jij een open mindset hebt. 
 • Als kers op de taart is een internationale stage ook erg goed om een internationaal netwerk op te bouwen, waarmee je ook je internationale carrière verder kan uitbouwen als je dat zou willen.
 • Stages als deze geven soms leuke doorgroeimogelijkheden riching een starterjob.

Verlaat je Comfort Zone!

Een internationale stage is een goede manier om uit je comfort zone te stappen. Het is een hele nieuwe levenservaring. Je bent erg gewend aan je leventje in België, maar wat gebeurt er als je alles weer van nul moet opbouwen? Dit kan een grote uitdaging zijn. Je wordt in een hele nieuwe cultuur gedropt, en je moet hier zelfstandig je weg in banen. Je comfort zone verruimen is misschien niet altijd makkelijk, maar het draagt bij tot jouw persoonlijke ontwikkeling als mens. Het heeft namelijk een positieve invloed op je karakter en op je aanpassingsvermogen, en je leert jezelf er beter door kennen.

Geef jezelf een overgangsperiode

De overgang maken van universiteit of hogeschool naar een vaste baan is een hele aanpassing. Met een buitenlandse stage kan je jezelf een leuke overgangsperiode geven waarin je toch volledig zelfstandig wordt en een eerste werkervaring opdoet, maar ook een stuk van de wereld ziet en een nieuwe cultuur ervaart. Op deze manier wordt niet alles ineens te serieus. Je weg vinden in een land waar je helemaal alleen bent helpt ook om jezelf beter te leren kennen. Een ervaring als deze kan je kijk op het leven erg veranderen, en zo kan je gerichter op zoek naar de volgende uitdaging wanneer je terug in België bent.

Vind hier alle stage aanbiedingen terug op Student.be

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Creative Programmer voor WP

  Arcona BV / Ardeco Parket & Producten Stage
  8587 Spiere-Helkijn
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Mapping internship

  Resource Matters Stage
  1000 Bruxelles
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
 • =job.status_text

  Digital Marketing Internship

  European Student Placement Agency Stage
  BA1 3JN Bath
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid