Fluvius heeft met de Expertpool een “high voltage traineeship” ontwikkeld voor Young Graduates | Student Life | Student.be

Fluvius heeft met de Expertpool een “high voltage traineeship” ontwikkeld voor Young Graduates

Meer informatie over de expertpool van Fluvius, een high voltage traineeship voor young graduates

Al gehoord van de Fluvius Expertpool? Een high voltage traineeship voor young grads met ambitie. Student.be stelt vijf vragen aan Manager Marktwerking, Natalie Verhasselt. "We zoeken recent afgestudeerden die hun expertise én onze organisatie een boost willen geven.”

1. Waarom is de energiesector de goede keuze voor een Young Graduate?

Energie is vandaag meer dan ooit het onderwerp van maatschappelijk debat. Wanneer komt de volledige overstap naar hernieuwbare energie? Hoe zal de energiemarkt er binnen enkele jaren uitzien? Fluvius ondersteunt Vlaanderen in het realiseren van de energietransitie. In januari starten we bijvoorbeeld al met het plaatsen van de eerste digitale energiemeters. Als trainee kan je er meteen aan meewerken en zo al een eerste keer van maatschappelijk belang zijn. Ja, de energiesector is zeker een goeie keuze voor ambitieuze mensen die op zoek zijn naar een job mét impact.”

2. Fluvius heeft met de Expertpool een “high voltage traineeship” ontwikkeld voor Young Graduates. Wat houdt dat eigenlijk in?

De Expertpool is een intensief twee jaar durend opleidingstraject voor recent afgestudeerden. De focus? Die ligt op het vergroten van de expertise. Werken bij Fluvius is werken in een elke dag veranderende, innoverende wereld. Het is net daarom belangrijk dat onze mensen kunnen terugvallen op een uitstekende vakkennis. Wie start in de Expertpool wordt twee jaar lang letterlijk ondergedompeld in de energiemarkt: je ondersteunt operaties, lopende projecten of helpt mee aan de ontwikkelingen van nieuwe producten. Intellectuele skills zijn belangrijk, maar wij willen met de Expertpool ook gedragscompetenties - analyse, communicatie en projectmanagement - verbeteren. Hoe praten we met elkaar? Hoe kunnen we beter samenwerken? Onze businesscoach begeleidt en stuurt de deelnemers. Kortom: de Expertpool is een mix van expertiseopbouw met training van persoonlijke en sociale skills.

3. Naar welke profielen zijn jullie op zoek?

We zoeken recent afgestudeerde mannen en vrouwen. Van kraks in ingenieurswetenschappen en economie tot toppers in technologische innovatie. Een masterdiploma is geen must, maar je moet wel een zeker niveau hebben om als young grad in de Expertpool te starten. We gaan voor mensen die elke dag willen bijleren én energie putten uit de uitdagingen in de energiesector.

4. Uit welk hout moeten de trainees gesneden zijn?

Engagement is belangrijk. De perfecte kandidaat durft verantwoordelijkheid nemen, wil elke dag bijleren én heeft de ambitie om zijn/haar theoretische kennis in de praktijk te gebruiken. In de Expertpool mag/moet je jezelf zijn en kan je ook inzetten op je eigen sterktes. Wij zoeken mensen die met hun enthousiasme en hun verfrissende drive een boost kunnen geven aan onze organisatie en op die manier meewerken aan de energiesector van de toekomst.

5. Laatste vraag: heb je een gouden tip voor kandidaten die een ticket willen voor de Expertpool?

Mijn advies: zie gewoon dat je er staat en ervoor wil gaan. De Expertpool is een traject dat échte kansen biedt. Toon ons dat je bakken goesting hebt om mee te werken aan de energietransitie, bewijs dat je zin hebt om aan de slag te gaan in een boeiende, veranderende sector.

Klik hier voor meer vacatures binnen de energiesector

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Fullstack .Net Developer

  Proceedix Startersjob
  9000 Gent
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Master Statuut: Voltijds
 • 2018-08-02
  =job.status_text

  HR Controller

  Metro/Makro Cash & Carry Belgium Startersjob
  2160 Antwerpen
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Alle diploma's Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid