[GETUIGENIS] Jelle deelt zijn werkervaring bij Vinçotte | Student Life | Student.be

[GETUIGENIS] Jelle deelt zijn werkervaring bij Vinçotte

Ben je (binnenkort) afgestudeerd? En wil je graag je loopbaan starten in een bedrijf waar techniek centraal staat en waar je mooie loopbaanperspectieven krijgt via intensieve opleiding & begeleiding? Doe dan zoals Jelle en kom bij Vinçotte werken!

Jelle, wie ben jij & waaruit bestaat jouw functie?

Mijn naam is Jelle Van Der Smissen, ik ben 27 jaar oud en sinds 3 jaar een trotse Vinçotter. Na een intensieve stageperiode van 2 maanden waarbij ik met een ervaren inspecteur de baan op ging, ben ik gestart in de functie Inspecteur Lifting voor mijn regio. Ik controleer allerlei hef-en hijsmateriaal zoals rolbruggen, heftrucks en autohefbruggen en draag zo mijn steentje bij aan de algemene veiligheid van onze maatschappij. Deze controles gebeuren steeds bij de klant ter plaatse waarbij ik mijn bevindingen noteer via de digitale applicatie en de klant adviseer. Dankzij mijn collega’s van het planningsteam hoef ik me nooit zorgen te maken over mijn planning en kan ik me volledig focussen op de controle en indien ik technische vragen heb kan ik steeds terecht bij mijn collega’s, teamleader of onze technische experten.

Naast mijn dagdagelijkse job ben ik ook betrokken bij de projectgroep Act Blue. Hier nemen medewerkers vanuit de hele organisatie een actieve rol op als ambassadeur voor een bedrijfscultuur waarbij eigen initiatief, ondernemerschap en digitalisering centraal staan. Op deze manier kom ik met veel collega’s in contact die ik anders niet zou kennen en heb ik het gevoel dat ik bij Vinçotte niet enkel voor maar ook aan het bedrijf zelf werk.

Wat vind je leuk aan je job?

De functie van inspecteur is enorm veelzijdig en geen enkele dag is hetzelfde! Je bezoekt meerdere klanten per dag op de meest gevarieerde plekken zoals bijvoorbeeld een luchthaven, een brouwerij, een constructeur van wagens, …  Ook wat gecontroleerd moet worden is steeds verschillend, gaande van persoonlijke beschermingsmiddelen en basis lifting materiaal tot meer specifieke toestellen.

Je wordt ongelooflijk goed begeleid en je krijgt echt de kans om jouw kennis & ervaring uit te breiden en zo expert te worden in jouw domein. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen en zelf vorm te geven aan jouw professioneel traject. Een van de vele voordelen aan werken voor een grote organisatie waarin uitdaging troef is. Het is ook fijn om te weten dat je altijd kan terugvallen op jouw collega’s voor ondersteuning of expertise, ook al ben je autonoom aan de slag bij andere klanten.

Daarnaast krijgen we ook de kans om up-to-date te blijven met de laatste nieuwe technieken & technologie. Zo worden vandaag bijvoorbeeld drones gebruikt voor controles op moeilijk bereikbare plekken!

Welke boodschap heb je voor mensen die bij Vinçotte willen solliciteren?

Vincotte is een groot bedrijf actief in zowat elke tak van onze samenleving en dit in verschillende domeinen, zoals elektriciteit, lifting, druk, NDO, stralingsbescherming, audits, innovatie,… waardoor er erg veel mogelijkheden zijn om jouw professioneel traject mee vorm te geven. We hebben onze eigen Vinçotte Academy en medewerkers worden intensief begeleid met behulp van een doorgedreven opleidingstraject op maat.

Techniek staat nooit stil en Vinçotte gelukkig ook niet. We spelen in op nieuwe trends & ontwikkelingen en jij kan hier ook actief aan bijdragen. Naast oog voor een gezonde work-life balance kan je ook rekenen op een competitief verloningspakket met interessante voordelen zoals een bedrijfswagen, maaltijdvergoedingen, laptop, printer, smartphone, een uitgebreid verzekeringspakket enzovoort.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan de algemene veiligheid en jezelf ontpoppen tot een expert in jouw domein? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures! Heb je nog vragen? Jelle en onze andere ambassadeurs zijn beschikbaar om jouw vragen te beantwoorden.

Gerelateerde vacatures

 • =job.status_text

  Inspecteur Druk - Antwerpen

  Vinçotte Startersjob
  1800 Vilvoorde
  Meerdere regio's
  Studieniveau: Bachelor Statuut: Voltijds
Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid