Getuigenis van een projectvoorbereider bij Strukton | Student Life | Student.be

Getuigenis van een projectvoorbereider bij Strukton

Je hebt net je diploma behaald en daar wacht die grote wijde wereld op je. Je bent op zoek naar een job waarin je je passie voor elektromechanica kwijt kan, waarbij je je sociale vaardigheden maximaal kan inzetten en die elke dag voor heel wat variatie zorgt. Mattijs Berteloot hoopte die mix te vinden bij Strukton Rail en sinds hij voor de job van Projectvoorbereider bij Strukton Catenary Europe (SCE) koos, heeft hij zich nog geen dag verveeld.

Flexibiliteit werkt in twee richtingen

Strukton geeft haar medewerkers best wat flexibiliteit maar verwacht dit ook op bepaalde momenten van haar medewerkers. De manier waarop er wordt ingespeeld op personeelsveranderingen, hoe pieken en dalen in de werklast worden opgevangen, hoe onverwachtse zaken - zoals recent nog het treinongeval in Leuven - in de lopende werkplanning gepast worden: Dát is een grote sterkte van het bedrijf en van alle werknemers die hier met onze typische ‘hands on’- mentaliteit in meegaan.

Praten loont

Binnen SCE proberen we ervoor te zorgen dat de communicatielijnen met elkaar steeds openblijven. Met Ben Kosse hebben we een typische (Noord-)Nederlander aan het hoofd van onze afdeling die zowel in Nederland als België actief is. De communicatie is duidelijk en transparant. Ik weet altijd waar ik sta. Ook binnen onze ‘operationele driehoek’ (mijn projectteam dat bestaat uit een projectvoorbereider, werfleider en projectleider) weet ik wat ik goed doe, wat nog beter kan, wat er nog moet komen, wat mijn rol hier in is,… Ik denk niet dat ik plots voor verrassingen zal komen te staan, en dat geeft een goed gevoel.

Een eerste diepgaande ervaring …

Op zaterdag 18 februari 2017 ontspoorde in Leuven een passagierstrein. Op zondag kreeg ik een telefoontje van werfleider Ben (Clauwaert) om te melden dat Strukton Rail de herstellingswerken zou uitvoeren. Op maandag zijn we in de kantoren te Merelbeke begonnen met het opstellen van een globale planning voor dit project en daarna zijn we naar Leuven getrokken om de situatie verder in te schatten en de planning bij de klant te verdedigen. Wat volgde was waarschijnlijk de meest hectische week die ik tot nu toe al heb meegemaakt. Uiteindelijk zijn de verschillende teams van Strukton Rail erin geslaagd alle herstellingswerken binnen de week uit te voeren. Uit deze week heb ik veel geleerd, en ik heb er veel voldoening uit gehaald. Het was voor mij persoonlijk méér dan een vuurdoop, maar het was ook de bevestiging dat Strukton Rail garant staat voor uitdagende projecten, intense contacten én een kwalitatief hoogwaardig resultaat. 

Als jij ook op zoek bent naar een gevarieerde job in de spoorwereld, dan kan je terecht op de website van Strukton! 

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid