Het nieuwe academiejaar: vlot & veilig op pad in jouw studentenstad | Student Life | Student.be

Het nieuwe academiejaar: vlot & veilig op pad in jouw studentenstad

De Lijn brengt je vlot en veilig naar je bestemming

Eindelijk is het zover: het nieuwe academiejaar gaat van start. Je favoriete medestudenten terugzien, terug naar het kotleven, terug (af en toe) naar de les… maar zoals je al héél vaak gehoord hebt, zal dit jaar alles nét iets anders verlopen dan normaal door – jawel – corona. Student.be en De Lijn willen dat jij je tijdens je studies in eender welke situatie veilig en vlot kan verplaatsen, zodat je je daar alvast geen zorgen over hoeft te maken!

De ene week mooi weer… dus dan neem je graag op zondag de fiets van het station tot aan je kot, de andere week een typisch Belgisch weertje… dan kan je droog en wel naar je kot met de bus of tram. Of heb je door corona plots les op een andere locatie ver van je kot? Vervelend! Maar geen paniek, want De Lijn staat voor je klaar om je op elk moment vlot en veilig naar jouw bestemming te brengen. 

 

Vlot

De Lijn zet sterk in op digitaal. Installeer zeker de app op jouw smartphone, want zo kan je zorgeloos jouw route met de tram of bus aanvangen. Hieronder geven we je alvast enkele interessante mogelijkheden mee: 

  • Je kan op voorhand de snelste route bepalen via de routeplanner
  • Net voor je vertrekt of onderweg naar je bus- of tramhalte kan je nog even de realtime-info van jouw tram of bus raadplegen. Wie weet heb je nog net tijd om een heerlijke koffie te halen ;-) 
  • Neem je voor het eerst een nieuwe route en weet je niet goed waar je moet afstappen? No stress, want via de app van De Lijn krijg je een afstapwaarschuwing. Zo mis je nooit meer jouw bushalte!
  • Ticketje nodig? Ook dat kan je snel en eenvoudig in de app!
    💡 Wist je al dat… een abonnement al voordelig is vanaf 3 ritten per week? Met jouw abonnement op zak kan je vlot verschillende vervoersmiddelen combineren! Zo kunnen de bus en de tram onderdeel uitmaken van je mobiliteitsmix. 💡
  • Op basis van jouw reisgedrag kan De Lijn nu ook gepersonaliseerde informatie geven, bijvoorbeeld in geval van storingen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens jouw reis! 

De app van De Lijn is dus met andere woorden jouw beste vriend! Smartphone bij de hand? Dan geraak je met De Lijn vlot en veilig doorheen het hele (Vlaamse) land. 
Maak nu je persoonlijk account aan in de app of op de website van De Lijn en ontvang heel wat gepersonaliseerde informatie zodat jouw reis nog vlotter verloopt!

Veilig

Je hoeft ondanks alle coronaperikelen helemaal geen angst te hebben om de tram of bus te nemen! Jij en de medereizigers dragen een mondmasker, probeert indien mogelijk voldoende afstand te houden en stapt achteraan op. De Lijn poetst haar voertuigen regelmatig en probeert een maximaal aantal voertuigen in te zetten tijdens de piekuren en op de drukstbezette lijnen zodat jouw reis veilig kan verlopen. Een win-win, toch? Klik hier voor meer informatie over de coronarichtlijnen.

Student.be & De Lijn wensen je een leerrijk en leuk academiejaar toe!

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid