Hoe Engels leren zonder een opleiding te volgen | Student Life | Student.be

Hoe Engels leren zonder een opleiding te volgen

​​Engels leren zonder lessen te volgen

Wil je graag jouw Engelse kennis verbeteren? Hieronder geven we je drie manieren om jouw basiskennis van het Engels verder uit te diepen. 

Door de pers te lezen 

Op de hoogte zijn van de actualiteit is de sleutel tot het begrijpen van de wereld om je heen. Maar waarom lees je de krant niet in het Engels? Het is een leuke en interactieve manier om je onder te dompelen in de Angelsaksische taal en cultuur. Je Engelse leesvaardigheid zal er enorm op vooruitgaan, want zelfs als je eerst een beetje twijfelt en niet alle woordenschat onder de knie hebt, zul je de betekenis ervan snel kunnen afleiden dankzij de context.

Hieronder vind je enkele onmisbare perstitels in het Engels waarop 4UCAMPUS kortingen aanbiedt:

 • The Economist: "het meest invloedrijke tijdschrift ter wereld"


  Met zijn herkenbare cover is dit Britse tijdschrift een wereldreferentie: sommigen omschrijven het als het meest invloedrijke tijdschrift ter wereld! Elke week onderzoekt The Economist het wereldnieuws. Met een unieke stijl (soms complex voor beginners!) en een vleugje humor (ja, ja!) brengt hij licht in de meest complexe situaties, gaande van wereldconflicten tot sociale fenomenen of specifieke economische kwesties, maar ook wetenschap of cultuur. 

  Je kan kortingen  tot -70% krijgen op de prijs van jouw abonnement dankzij 4UCAMPUS. Meer info

 • ​Time: “Today Information Means Everything”

  Time magazine is een andere referentie voor degenen die het wereldnieuws volgen. Het weekblad staat vooral bekend om het toekennen van de titel van Persoonlijkheid van het Jaar: Hitler (1938), Churchill (1940), Martin Luther King (1963), Obama (2008, 2012), Mark Zuckerberg (2010), Paus Franciscus (2013) kan je alvast terugvinden op de erelijst. 

  Krijg tot -79% korting op een abonnement van de Time dankzij 4UCAMPUS. Meer info
 • The Guardian Weekly: “Comment is free, but facts are sacred”
   

  Dit is de wekelijkse versie van de Engelse krant The Guardian, bekend om zijn onafhankelijkheid en sociaal-liberale karakter. De toon van The Guardian is scherp, de schrijfstijl levendig en foto's overal verspreid zorgen voor een buitengewoon aangename leeservaring.

  Dankzij 4UCAMPUS ontvang je kortingen tot maar liefst 48% op jouw abonnement. Meer info

Door in het buitenland te gaan studeren

Er zijn veel goede redenen om in het buitenland te studeren. Een andere taal leren, een andere cultuur leren kennen, je persoonlijk ontwikkelen in een onbekende omgeving, op een andere manier leren en je cv boosten behoren daar al zeker toe. 

Je kan op verschillende momenten in het buitenland studeren:

 • Een 'Gap Year' na je middelbare studies

  Een Gap Year is een overgangsjaar dat academische voorbereiding en internationale ervaring combineert. Je volgt zowel taalcursussen als cursussen op universitair niveau die je voorbereiden op je verdere studies. Op het einde van dit overgangsjaar ben je klaar om met je studies in het buitenland of in België te beginnen, maar heb je al voorsprong uitgebouwd.
   
 • Studeren in het buitenland

  Steeds meer jongeren volgen hun hogere studies in het buitenland. Naast de bovengenoemde voordelen verhoogt een buitenlandse studie je kansen op een goede job

Study Experience is gespecialiseerd in het organiseren van buitenlandse studies en biedt verschillende aantrekkelijke bestemmingen zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Ierland en de Verenigde Staten. Van de selectie van jouw universiteit tot de voorbereiding van jouw aanvraagformulier en de keuze jouw verblijfplaats, alles is ontworpen om je te begeleiden en je deze unieke ervaring in alle rust te laten beleven.

Door naar films en series te kijken

Netflix is ook een ideale manier om gesproken Engels te leren! Wees wel niet te naïef, zo ga je natuurlijk niet tweetalig worden, maar als je al een basiskennis hebt, is het een leuke manier om die verder uit de bouwen.... en misschien is het wel het perfecte argument om je ouders te overtuigen om jouw abonnement te sponsoren!

Terwijl je naar een serie of film kijkt, zal je jouw woordenschat verrijken en vertrouwd raken met Engelse uitdrukkingen, wennen aan een snellere dictiesnelheid en door goed te luisteren kan je ook het prachtige Engelse accent onder de knie krijgen. 

Je hoeft niet alle aflevering van House of Cards in het Engels te bingewatchen zonder ondertiteling ... Een tip: stap voor stap! Eerst kan je je serie of film bekijken met geluid in het Engels en ondertiteling in het Nederlands. Daarna kan je overgaan tot de Engelse ondertiteling, voordat je deze weglaat om het nog moeilijker te maken!

4UCAMPUS

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid