Hoe werknemers en werkgevers samen groeien: mooie verhalen over interne mobiliteit | Student Life | Student.be

Hoe werknemers en werkgevers samen groeien: mooie verhalen over interne mobiliteit

Bij Realdomen streven we ernaar het potentieel van mensen en organisaties te verwezenlijken. Logisch dus dat we sterk inzetten op het ontwikkelen van ieders talent en interne mobiliteit aanmoedigen. We vinden het belangrijk dat onze mensen hun loopbaan in eigen handen nemen. Dat ze kansen krijgen en nemen om nieuwe kennis te verwerven, competenties te ontwikkelen en grenzen te verleggen. Als mensen kunnen bewegen en groeien, dan verhoogt dat niet alleen hun capaciteiten en inzetbaarheid, het bevordert ook hun motivatie en toekomstperspectief. Dat is niet alleen belangrijk voor de eigen verrijking en positie op de arbeidsmarkt, het scherpt ook de dynamiek en het potentieel van een organisatie aan.

Het is als werknemer echter niet altijd gemakkelijk om de mogelijkheden binnen het bedrijf te zien, en dan ook nog de moed te hebben om kansen te grijpen. En ook voor managers betekent interne mobiliteit soms een talent loslaten om het ergens anders binnen de organisatie aan boord te houden. Gestructureerde ondersteuning vanuit HR is dus geen overbodige luxe. Bij Realdolmen werken we hard aan de interne carrièremogelijkheden voor onze mensen en aan één gemeenschappelijke bedrijfsvisie op persoonlijke ontwikkeling: tevreden medewerkers die goed in hun vel en werk zitten. Ter illustratie brengen we graag enkele verhalen van medewerkers die de interne sprong gewaagd hebben.

Stefano Moi: van Finance Consultant naar Customer Executive Industry

“Op het einde van de zomer van 2013 begon ik aan mijn acADDemICT-traject bij Realdolmen, een programma dat focust op pas afgestudeerden. Ik heb 2,5 jaar meegedraaid als Finance Consultant in het AX-team. Daarnaast heb ik ook mogen meewerken aan verschillende presalestrajecten en kreeg ik de smaak voor het commerciële te pakken. Enige tijd later wees een collega mij op een interne vacature: “Junior Customer Executive, is dat niets voor jou?” Dit heeft me aan het denken gezet over mijn ambities en mijn carrièrepad. Ik ben informatie gaan inwinnen bij HR. Aangezien ik al voor enkele presalesdossiers had samengewerkt met de wervende manager, wist ik hem gemakkelijk te vinden met mijn vragen. Na een weekend wikken en wegen heb ik besloten volop te gaan voor mijn nieuwe uitdaging. Niet veel later waren de praktische afspraken tussen de betrokken managers, het HR-team en mezelf een feit. Er stond reeds een trainingstraject ingepland en ik kon meteen deelnemen.

Het nieuwe team heeft me zeer warm onthaald. Ik heb onmiddellijk de eer gehad om een teambuilding te mogen organiseren, waardoor ik mijn teamgenoten op een informele manier kon leren kennen. Tot op vandaag kan ik bij hen terecht voor vragen, advies, en feedback. Ook inhoudelijk voel ik me goed in mijn nieuwe rol. Ik ontmoet nieuwe mensen, word betrokken in uiteenlopende vraagstukken, heb nieuwe verantwoordelijkheden en geen twee weken zien er hetzelfde uit.

Toch een kleine kanttekening. Een functiewijziging binnen dezelfde organisatie is niet altijd even eenvoudig. Gedurende zes maanden draaide ik nog intensief mee in mijn oude functie terwijl ik één dag per week salestraining volgde. Dit zorgde voor een behoorlijke mentale inspanning, maar dat maakte de voldoening om fulltime bezig te zijn met mijn nieuwe rol des te groter.

Ten slotte nog een dikke pluim aan het HR-team voor de persoonlijke begeleiding voor, tijdens en na de switch. Ik kan enkel bevestigen: het HR-team van Realdolmen staat voor je klaar!”

Joris Savenberg: van support engineer naar Service Delivery Manager

Joris Savenberg zou je een prototype van interne mobiliteit kunnen noemen; hij heeft al enkele succesvolle interne bewegingen achter de rug en is ondertussen actief als Service Delivery Manager. “In juni 2008 ben ik gestart bij (toen nog) Dolmen. Als eerste opdracht moest ik de call desk bij VRT bemannen als customer support engineer. Enkele jaren en klanten later kreeg ik de kans om door te groeien naar system engineer, een kans die ik met twee handen heb gegrepen! Met mijn technische bagage en people skills groeide ik al snel door in de rol van coördinator. Eerst bij een klant, en later in de hoedanigheid van SLA-manager, intern bij Realdolmen. Toen de vacature voor Service Delivery Manager verscheen, heb ik geen moment getwijfeld en enkele maanden later was ik al op eerste klantbezoek! Interne mobiliteit bestaat dus, sterker nog, het wordt actief aangemoedigd door het management. Groeien kan zowel horizontaal als verticaal. Kansen zijn er genoeg, je moet ze enkel grijpen!”

Door verder te gaan op de website, aanvaardt u onze algemene gebruiksvoorwaarden en privacy policy Algemene voorwaarden en onze Privacybeleid